Honzejkové, Taberyové, Štětky... Prezident ještě mluvil a dotčení už ťukali reakce

26.12.2020 14:49

Prezident Miloš Zeman promluvil k národu na druhý svátek vánoční ve svém tradičním vánočním poselství ze zámku v Lánech a jeho slova opět vyvolala emoce. Například v řadách opozičních představitelů, politologů či novinářů z Bakalových médií, do kterých se opakovaně opřel. Přinášíme reakce některých z nich.

Honzejkové, Taberyové, Štětky... Prezident ještě mluvil a dotčení už ťukali reakce
Foto: repro TV Prima
Popisek: Vánoční projev prezidenta Zemana

„Pohlazení jedněch, nakopnutí druhých a odstartování předvolební kampaně ve vládním dresu,“ tak prezidentův vánoční projev zhodnotil politolog Lukáš Jelínek s poznámkou, že prezident Zeman opět nepřekvapil.

Především jej zarazil moment, kdy hlava státu své spoluobčany varovala před „zběsilou propagandou, která vám říká, nenoste roušky nebo nenechte se očkovat“.

„Jen mě vždy pobaví, jak nejvášnivějšími bojovníky proti propagandě jsou staří propagandisté....“ konstatoval na adresu Miloše Zemana.

Konkrétní kritika z prezidentových úst zazněla ve vánočním poselství i směrem k médiím, která v době koronakrize selhala především tím, jak „nenávistná“ směrem k vládě byla. „Ti novináři, kteří berou peníze od Zdeňka Bakaly, ať jsou to ti různí Honzejkové, Taberyové, Štětky a další, jsou hodni nejhlubšího opovržení,“ řekl Zeman.

Komentátor Petr Honzejk prezidentovu kritiku reflektoval na sociální síti. V čase Vánoc by očekával smířlivější rétoriku: „Také přeji panu prezidentovi krásné svátky a chtěl bych se zeptat, jestli by příští rok nemohl být klid aspoň o Vánocích,“ vzkázal hlavě státu.

 

 

Šéfredaktor Respektu Erik Tabery je polichocen. „Lichotí mi, když si Miloš Zeman myslí, že vláda potřebuje jeho ochranu před mou klávesnicí,“ vyznal se. A že jeho jméno zaznělo ve Vánočním poselství, to je prý lichotkový bonus.

Smyslem novinařiny je, aby mocní byli pod kontrolou,“ pokračoval šéfredaktor. A ujistil prezidenta, že v „poskytování této služby“ bude Respekt pod jeho vedením pokračovat i nadále.

 

 

Podle předsedy poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska dal prezident Zeman prostřednictvím svého projevu opět prostor „starým křivdám a pomstychtivosti“.

„Z politického hlediska byl Zemanův projev bezcenný. Šlo ale o zajímavou psychologickou sondu do duše muže, který ztratil sílu potlačovat své mindráky, domnělé křivdy, pomstychtivost a zoufalou touhu po uznání, byť by mělo přijít od nejhoršího kanálu...,“ zněla jeho kritická reakce.

 

 

 

Pomstychtivost Zemanovi vyčetl i šéfredaktor Bakalova DVTV Josef Pazderka. „Děkujeme za vyznamenání, pane prezidente. Vaše veřejně deklarovaná pomstychtivost a nenávist jsou jen dalším důkazem, že každá veřejná služba potřebuje efektivní kontrolu. A v ní hrají kvalitní nezávislá média nezastupitelnou roli. Řečeno s klasikem: ‚Budeme pokračovat‘.“

 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…