Horký adept na dopravu vzpomíná: Přesvědčila mě schůzka s Babišem

27.12.2013 19:29

Hnutí ANO pravděpodobně dokončilo výběr kandidátů na ministerská křesla. Poslední neznámou bylo, kdo se postaví do čela resortu dopravy. S největší pravděpodobností by nabídku na post ministra dopravy přijal Martin Kolovratník. Svými slovy to sám potvrdil v rozhovoru pro server Lidovky.cz.

Horký adept na dopravu vzpomíná: Přesvědčila mě schůzka s Babišem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš a hnutí ANO

Jak sám poslanec hnutí ANO Martin Kolovratník uvádí, o své nominaci na post ministra dopravy už mluvil s šéfem hnutí Andrejem Babišem i předsedou poslaneckého klubu Jaroslavem Faltýnkem. "Stanovili jsme si pravidla a podmínky, které by si hnutí v rámci vedení resortu představovalo, bavili jsme se o tom, co mohu nabídnout já, jestli něco takového vůbec umím," shrnul Kolovratník.

O post v čele resortu dopravy by poslanec zájem měl. "Případné přijetí této nabídky jsem potvrdil už panu Babišovi, mohu ji tedy potvrdit i Vám," prohlásil. Za riziko ovšem považuje příliš rychlý kariérní postup. "Je něco jiného, když člověk vstoupí do politiky a nejdřív to prostředí pozná, seznámí se s ním a až potom dostane možnost se posunout. Než jsem svůj souhlas vedení potvrdil, hodně jsem přemýšlel, zda je rozumné do toho jít," dodal politik.

Odborníci ve vedení resortu

Impulsem pro přijetí nabídky prý bylo sezení s Andrejem Babišem. Kolovratník nyní již přemýšlí nad tím, jak sestavit tým odborníků pro vedení resortu. "Musíme vědět, že nejsou zatíženi minulostí, že nemají vazby na konkrétní politické strany nebo lobbistické skupiny," uvedl poslanec.

Kolovratník má i určitou představu, koho by chtěl v resortu vidět, nerad by ale prozrazoval konkrétní jména, dokud nebude zcela jasno. "S někým už jsem to předjednal, ale může to být tak, že někdo nahradí někoho jiného a mluvit o tom by nyní nebylo vhodné. Aby se někdo dověděl, že Kolovratník se s ním chce rozloučit, na to je teď moc brzo," uzavřel pro Lidovky.cz Martin Kolovratník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…