Hororové varování expremiéra Paroubka: Bez práce je milion lidí

10.02.2014 14:22

Expremiér Jiří Paroubek (NS-LEV 21) je připraven zabojovat o hlasy voličů v květnových volbách do Evropského parlamentu. Při pohledu na situaci v Česku ho jímá hrůza při pohledu na počet lidí bez práce. V lednu nemělo zaměstnání více než 600 tisíc lidí, což je nejhorší situace v moderních dějinách země, ale realita prý může být ještě podstatně horší.

Hororové varování expremiéra Paroubka: Bez práce je milion lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

„Obávám se, že počet reálně nezaměstnaných převyšuje jeden milion osob. To je více, než za velké hospodářské krize 30. let," bije na poplach expremiér. Odpovědnost za to prý nesou pravicové vlády z posledních let. A jak tuto téměř hororovou situaci změnit? Mocným „nakopnutím“ hospodářství. To ale nebude vůbec snadné, a pokud se to vůbec podaří, projeví se to podle Paroubka nejdříve v letech 2016 a 2017.

Celý text Jiřího Paroubka si můžete přečíst ZDE.

Vláda by podle expremiéra měla usilovat o hospodářský růst na úrovni tří až čtyř procent, což by znamenalo 40 až 45 miliard korun do státního rozpočtu navíc. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) by toho mohl dosáhnout tím, že by z českého státu opět udělal výrazně nejsilnějšího zadavatele veřejných zakázek. Stranou pozornosti nové vlády ale nesmí zůstat ani čerpání prostředků z EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…