Hrušínský zhruba k polovině národa: Styďte se! Špína! Svinstvo! Připomenul si 21. srpna...

21.08.2021 17:02

Jako každý rok se i letos k sovětské okupaci Československa vyjádřil ředitel Divadla Na Jezerce. Tentokrát vynadal voličům Miloše Zemana, Andreje Babiše (ANO), komunistů, „polonacistické Trikólory, SPD a Přísahy“. Konstatoval, že všude tam, kde se děje nějaké svinstvo, se vždycky objeví i Rusové.

Hrušínský zhruba k polovině národa: Styďte se! Špína! Svinstvo! Připomenul si 21. srpna...
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský

Od noci, během které v srpnu vtrhla do Československa okupační sovětská a další tzv. spřátelená vojska, uplynulo již 53 let. Lidé, kteří onu noc z 20. na 21.srpna 1968 zažili, na ni dodnes vzpomínají s chmurami ve tváři a snaží se ji připomínat, aby se na ni nezapomnělo.

Platí to i o řediteli Divadla Na Jezerce Janu Hrušínském, který opakovaně dává najevo, že je třeba za svobodu bojovat, a bez okolků popisuje, co si myslí o lidech, jimž je svoboda ukradená.

„Je tahle země skutečně už jen pro orwellovská prasata, která si od nástupu Zemana a Babiše zase začala být rovnější?“ zeptal se kupříkladu už v únoru tohoto roku.

O tři měsíce později volal ve jménu boje za demokracii po omezení svobody slova. Naznačoval, že by svobodu omezil např. serveru ParlamentníListy.cz. Má totiž za to, že server PL.cz pracuje s pravdou i se lží a sází na negativní emoce.

„A nerozumím tomu, že ta svoboda je tak bezbřehá a ta demokracie tak bezzubá, že si může dovolit jaksi podobný druh lží a vyvolávání nenávistí téměř oficiální cestou. Tak si myslím, že by asi bylo dobré to někdy trochu omezit,“ vyjádřil svůj názor Hrušínský.

„Mě spíš překvapuje, že po těch třiceti letech svobody jsme se dostali tak daleko, že začínám srovnávat s počínající normalizací. To mě trochu na tom děsí a zaráží. A myslím, že Parlamentní listy a jim podobné, nebo podobná periodika, tomu značně přispívají, především lhaním. Mají samozřejmě mocné zastánce, protože to je další z paradoxů, že jejich pilným čtenářem je prezident České republiky. To mi přijde naprosto otřesné,“ podotkl Hrušínský.

21. srpna 2021 vynadal všem, kteří volili Miloše Zemana, Andreje Babiše, komunisty a „všechny ty polonacistické Trikolory, SPD a Přísahy“. A srovnal nacisty s komunisty. V roce 1939 ostatně Sovětský svaz přepadl Polsko společně s nacistickými vojsky Adolfa Hitlera. Vojáci nacistického Německa a Sovětského svazu se po začátku války nadšeně zdravili na území porobeného státu.  

Vedle části Polska opanoval Sovětský svaz také Pobaltí. Nástupnickým státem Sovětského svazu je Ruská federace, která v roce 2014 obsadila ukrajinský poloostrov Krym. Kvůli těmto a jim podobným historickým momentům Hrušínský nejen Rusko, ale také voliče Miloše Zemana či Andreje Babiše (ANO) ani trochu nešetřil.   

„Okupant jako okupant. Nácek nebo komunista. Kde se děje nějaká špína a svinstvo, tam jsou vždycky i Rusové. Vy všichni, kteří volíte Zemana, Babiše, Filipa, komouše a estébáky, udavače, lháře a zloděje, všechny ty polonacistické Trikolory, SPD a Přísahy – styďte se. Dnes je 21. srpna…,“ napsal Hrušínský k fotkám ruských vojáků.

Jan Hrušínský se zlobí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…