Husák schůzkou s "kmotry" zákon neporušil. Místo však jisté nemá

04.01.2012 20:57

Před čtvrt rokem média informovala o tom, že se náměstek policejního prezidenta Ladislav Husák sešel v pražském Obecním domě s podnikateli, lobbisty a politickými špičkami ODS. Sám policejní prezident to nevidí jako důvod k Husákovu vyhazovu, alespoň zatím. Napřed chce dokončit reorganizaci policejního prezidia a pak se bude Husákovým případem znovu zabývat.

Husák schůzkou s "kmotry" zákon neporušil. Místo však jisté nemá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

V listopadu loňského roku se náměstek policejního prezidenta Ladislav Husák sešel se špičkami pražské ODS, ale také s lobbistou a několika kontroverzními podnikateli. Policejní prezident Petr Lessy se však domnívá, že touto schůzkou neporušil ani zákon, ani etický kodex policie, vyhazov mu proto nehrozí, alespoň zatím. Informuje o tom server Hospodářských novin (HN).

Schůzkou s lobbistou policisté neporušují zákon ani policejní kodex

Inkriminovaná schůzka proběhla v Obecním domě a mimo Husáka se jí zúčastnili např. pražští podnikatelé Roman Janoušek či Tomáš Hrdlička, kteří bývají označováni za šedé eminence části pražské ODS. Té části, kterou zastupuje např. exprimátor Pavel Bém, ten byl na setkání také přítomen.

Petr Lessy sice žádal po svém podřízeném vysvětlení účelu setkání, ale jinak v něm nevidí příliš problém. Husák se prý jen šel pozdravit s lidmi, které zná mnoho let. "Petr Lessy došel k závěru, že pan náměstek Husák neporušil žádné zákonné ustanovení ani etický kodex policie," řekl mluvčí ministerstva Vladimír Řepka.

Policejní prezident k tomu dodává, že se bude zabývat i otázkou setrvání Husáka ve funkci, ovšem až poté, co dokončí reorganizaci policejního prezidia.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…