Husitská rebelie u urny. Landa bude volit v Trocnově, doprovodí ho předseda Svobodných

08.10.2021 11:34

Volební místnosti se zanedlouho otevřou a k urnám se vydají i samotní politici. Například předseda Svobodných Libor Vondráček symbolicky odvolí v rodišti Jana Žižky v jihočeském Trocnově. Spolu s ním vhodí na stejném místě svůj volební lístek i zpěvák, umělec a autor petice Blanický manifest Daniel Landa.

Husitská rebelie u urny. Landa bude volit v Trocnově, doprovodí ho předseda Svobodných
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Landa

Předseda Svobodných Libor Vondráček má k jižním Čechám osobní vztah. „Kořeny celé mé rodiny, kromě prababičky z Ukrajiny, jsou spjaty s okresem Jindřichův Hradec a Pelhřimov. V žilách nám tedy koluje jihočeská krev s příchutí husitské rebélie. V době, kdy potřebujeme být zejména odvážní, a to bez ohledu na nastavení okolního světa, budu volit symbolicky v rodišti Jana Žižky,“ uvedl v tiskové zprávě.

Spolu s předsedou Svobodných půjde volit i český zpěvák a básník, autor petice Blanický manifest a zakladatel z ní vyplývající protestní iniciativy Zlatý špendlík Daniel Landa. Politik i umělec hodí svoje hlasy do volebních uren hned v pátek po otevření volebních místností, a to symbolicky v rodišti slavného českého husitského vojevůdce Jana Žižky – v jihočeském Trocnově.

Právě Daniel Landa se kromě své umělecké kariéry dlouhodobě věnuje osvětě „češství“ a boji za zachování národních tradic. „Právo volit je nejdůležitějším občanským právem, které jsme po dekádách života v nesvobodné komunistické totalitě získali. Važme si toho a nevzdávejme se možnosti spoluurčovat osud naší země. Jedině tak zůstaneme svobodní,“ říká Daniel Landa a zve všechny své fanoušky, kteří si opatřili voličský průkaz, aby se k němu připojili Chtějí totiž tímto gestem vyslat silný vzkaz. „Chceme tímto aktem provedeném v malém jihočeském okrsku vyslat našim vládcům do Prahy silný vzkaz, který nechť je umocněn tím, že k nim doputuje z rodiště největšího vojevůdce české historie,“ naznačuje důvody volební návštěvy skupiny obrozenců v Trocnově Daniel Landa.

Volby do Poslanecké sněmovny mají proběhnout ve dnech 8. a 9. října 2021. Ve volbách kandiduje celkem 22 subjektů – 20 politických stran a 2 volební koalice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…