I kdyby vládu sestavil Hašek, Špidla by proti němu bojoval dál. Není totiž prý humanista

05.11.2013 18:13

Vladimír Špidla, někdejší předseda ČSSD a vlády, později komiař EU, je od počátků rozdvojenosti ČSSD považován za muže křídla Bohuslava Sobotky. Pojí je minulost: společným úsilím zabránili před deseti lety zvolení Miloše Zemana, Špidlova předchůdce v předsednických křeslech v Lidovém domě i Strakově akademii, prezidentem republiky. Nyní se pokouší o návrat – mluví se o jeho účasti v případné Sobotkově vládě.

I kdyby vládu sestavil Hašek, Špidla by proti němu bojoval dál. Není totiž prý humanista
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Senátu proběhla konference na téma aktivni stárnutí a mezigenerační solidarita v ČR

Ve stínové vládě sociální demokracie držel Vladimír Špidla resort životního prostředí. Je tedy teoreticky možné, že by se mu stejného postu mohlo dostat i ve vládě skutečné.

„Kdyby k událostem posledních dnů nedošlo, tak by to pravděpodobně skončilo tak, že bychom měli premiéra a několik ministerstev, a v programu vlády bychom se poznali. Nyní si sice myslím, že to tak také skončí, ale v programu vlády se poznáme méně a náš reálný vliv bude menší", cituje deník Špidlův názor na současné dění, který vyjádřil v rozhovoru pro stránky Euractiv.cz.

I kdyby Haškovo křídlo v ČSSD získalo navrch, bývalý předseda Špidla se k němu připojit nehodlá. Nepovažuje je totiž za dostatečně humanistické. „Sociální demokracie pro mě představuje humanistický politický směr, který má smysl. V případné Haškově vládě bych proto neusedl," vysvětlil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …