Rozpečené pečivo sice není nutričně horší, než to čerstvé, není ale určeno k dlouhodobějšímu skladování. Stárne totiž rychleji než to čerstvé, druhý den už si na něm nepochutnáte.
"Za předpokladu, že budete mít stejné složení jako běžné pečivo z pekáren, pak to rozmrazované stárne rychleji," upozornil v rozhovoru pro ČT24 Josef Příhoda z Ústavu sacharidů a cereálií VŠCHT. Aby rozmrazované pečivo vydrželo co nejdéle a podobalo se tomu čerstvému, musí obsahovat pomocné látky jako jsou enzymy, emulgátory a stabilizátory. Jednou z nich je například karboxymethylcelulóza, pro kterou se běžně užívá označení E466.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: adr