Idiot dne Jurečka, víc peněz pro Hate Free. Podívejte se, co všechno létá internetem po masakru v Mnichově

23.07.2016 10:26

K včerejšímu útoku v mnichovském nákupním centru Olympia, při kterém zahynulo devět lidí a byly zraněny desítky lidí, se ve svých komentářích vrátili novinář Erik Best, sociolog Petr Hampl a politolog Tomáš Haas.

Idiot dne Jurečka, víc peněz pro Hate Free. Podívejte se, co všechno létá internetem po masakru v Mnichově
Foto: MK
Popisek: Tomáš Haas

„Facebook by měl zřídit funkci ‚automatické přebarvování fotografie‘. Útoky jsou tak časté a na tolika místech, že se nedá stíhat to pokaždé měnit,“ uvedl ke včerejšímu útoku sociolog Petr Hampl. Ten také označil poměrně nelichotivě ministra zemědělství Mariana Jurečku (KDU-ČSL). „Titul idiota dne získává ministr Jurečka. Dalším útokům chce zabránit tím, že povedeme válku proti Islámskému státu v Sýrii a taky budeme bojovat proti ‚všem druhům extremismu‘. Takže víc peněz pro Hate Free,“ dodal.

Své k útoku v Mnichově řekl také novinář Erik Best. „Vláda bude potřebovat stálého mluvčího pro teroristické útoky spáchané v Evropě migranty. Za trest by to měl dělat Dienstbier,“ uvedl Best jméno současného ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera (ČSSD). 

„Jsem uklidněn zprávami, že se Francie, Německo a Evropská unie budou vážně zabývat hrozbou nárůstu pravicového extremismu a xenofobie, kterou ty tragické a izolované incidenty jistě vyvolají,“ poznamenal politolog Tomáš Haas. Podle svých slov je také potěšen tím, jak úspěšně rozšířila Evropská unie heslo „hlubší a hlubší integrace“ i na starší a čerstvé migranty. „Jen tak dál!“ podotkl.

Osmnáctiletý mladík íránského původu začal střílet v nákupním centru krátce po sedmnácté hodině. Po masakru zabil i sám sebe. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…