Imigranty přijímat musíme, napsal Telička čtenáři. Přečtěte si, z jakých důvodů

21.06.2015 11:23

Několik stovek, ale i dva tisíce uprchlíků by naše země mohla každým rokem přijmout. Vyplývá to z odpovědí politiků, kteří mají svůj profil na serveru ParlamentníListy.cz a jichž se na toto téma zeptal čtenář, který se podepsal pouze jako „chromozom“.

Imigranty přijímat musíme, napsal Telička čtenáři. Přečtěte si, z jakých důvodů
Foto: Petr Kupka
Popisek: Europoslanec Pavel Telička na besedě se studenty Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava

Komunistický poslanec Josef Zahradníček si myslí, že by se především mělo pomáhat zemím, ze kterých uprchlíci pocházejí. To proto, aby občané těchto zemí neměli potřebu z nich prchat. Poslanec se ale obává, že o to nemají zjevně některé země zájem. Naopak prý mají ze vzniklé situace „určitý prospěch“. Samotná ČR podle něj není připravena ani schopna na současný příliv uprchlíků. „Nikdo také neřekl, jaké jsou náklady na jednoho uprchlíka v ČR a kolik jich u nás vůbec evidujeme,“ dodal.

Celý text otázky a odpovědi si můžete přečíst ZDE

Poslanec TOP 09 Daniel Korte se domnívá, že naše země je schopna přijmout řádově stovky uprchlíků. „Možná jeden tisíc, na víc nemáme kapacity azylových zařízení,“ uvedl.

Celý text odpovědi Daniela Korteho si můžete přečíst ZDE

Europoslanec Pavel Telička by při přijímání uprchlíků rozlišoval mezi ekonomickou migrací a žadateli o azyl. „Česko se do budoucna neobejde bez ekonomické imigrace, a to nejen z demografických důvodů. U ekonomické imigrace bychom skutečně měli mít jasný klíč, který bude vycházet z našich potřeb a z integrovatelnosti kandidátů,“ uvedl.

Celá odpověď Pavla Teličky je ZDE

Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský je přesvědčen o tom, že je nutné udělat maximum pro to, aby se uprchlíci maximálně přizpůsobili naší kultuře a zvykům. Poukázal na dobrou zkušenost, kterou zná ze svého okolí: „V našem domě žije rodina syrských uprchlíků, kteří chodí normálně do práce a umějí výborně česky. Naprosto se přizpůsobili zdejšímu životu,“ uvedl.

Celé znění odpovědi Tomáše Zdechovského najdete ZDE

Poslanec Radim Fiala (SPD) se domnívá, že imigrace do Evropy je součástí plánu na likvidaci národních států a na vznik superstátu EU s jediným národem. „Problém není v tom koho a kolik, problém je v tom, jestli chceme z této evropské integrace vystoupit, nebo v ní setrváme. Já z ní chci vystoupit,“ dodal.

Celá odpověď Radima Fialy je ZDE

Sociálnědemokratický poslanec Antonín Seďa připomněl, že naše země každý rok přijme asi 1 500 uprchlíků. „Takže jsem přesvědčen, že můžeme přijmout do 2 000 osob ročně,“ uvedl s tím, že bychom neměli vybírat uprchlíky k přijetí podle nějakého klíče. Ale spíše podle příbuznosti a vhodnosti asimilace do naší společnosti. „Určitě jsou to slovanské národy, eventuálně křesťané z jiných zemí,“ dodal s tím, že bez možnosti zaměstnání uprchlíků bude jejich integrace do české společnosti nemožná.

Celá odpověď Antonína Sedi je ZDE

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…