Imunitní výbor rozhodne o vydání poslance Chaloupky policii

03.05.2012 6:28

Sněmovní mandátový a imunitní výbor bude projednávat žádost policie o vydání Otto Chaloupky (VV) k trestnímu stíhání. Policisté poslance podezřívají z přijetí úplatku. Chaloupka pokládá záležitost za absurdní. Výbor poskytuje doporučení sněmovně, která o vydávání poslanců rozhoduje, uvedla ČTK.

Imunitní výbor rozhodne o vydání poslance Chaloupky policii
Foto: Věci veřejné
Popisek: Poslanec Věcí veřejných Otto Chaloupka

Žádost souvisí s případem bývalého Chaloupkova asistenta Vratislava Vařejky. Vařejka musel poslanci vracet část peněz, které dostával od sněmovny za svoji práci. Policie soudí, že Chaloupka přijímal úplatky. Poslanec ale poukazuje na to, že se jednalo o domluvu a peníze šly na předvolební kampaň. Prý se mu bývalý asistent mstí za to, že ho propustil.

Sněmovna vydala v tomto volebním období k trestnímu stíhání bývalého předsedu poslanců VV Víta Bártu a jeho někdejšího spolustraníka Jaroslava Škárku. Soud už je oba stačil zatím nepravomocně odsoudit. Poslanci naopak nevydali k trestnímu stíhání poslance ČSSD Stanislava Humla (dříve VV). Od roku 1993 do loňského roku sněmovna na žádost policie vydala ke stíhání 15 poslanců.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…