In-karta? České dráhy nás sledují, píše Týden

07.02.2012 21:40

Komentátor serveru Týden.cz Ivan Motýl kritizuje České dráhy. Jejich čipová In-karta podle něj omezuje osobní svobodu cestujících, jejichž pohyb jejím prostřednictvím sledují. ČD však popírají, že by karta sloužila ke sledování.

In-karta? České dráhy nás sledují, píše Týden
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlaky Českých drah

„Velký bratr je nám stále těsněji v patách. Už třetím rokem například České dráhy přesně vědí, v jakém vlaku a v kolik hodin se vyskytuje naše maličkost. Osobní svobodu totiž drtivá většina pravidelných zákazníků musela vyměnit za čipovou In-kartu,“  píše Motýl.

Sledováni jsme všude

Tvrdí, že pokaždé, když po něm průvodčí kartu chce, snaží se ho přemluvit, aby jí nedával do čtečky. Nechce, aby každý věděl, kam jede. „To jsou jen dva příklady, jak si státní správa, byť v případě drah ve formě "státní akciové společnosti", přisvojila pravomoci Velkého bratra,“ myslí si komentátor.

„Kdo se projde Prahou, může být zaznamenán až na 1800 pouličních kamer. Utéct do lesů? Ani tam nemá nikdo jistotu, protože například v nejtemnějších koutech Beskyd visí řada takzvaných "fotopastí", které do korun staletých buků nenápadně umístilo Hnutí DUHA,“ kritizuje autor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…