Infarkt? Tomáš Halík se dočkal drtivé reakce za názor „prostí věřící divadlu v Brně nerozumí“

29.05.2018 14:00

Na prohlášení Tomáše Halíka o „prostých věřících“ již přicházejí první reakce. Přečtěte si, co si o Halíkových výrocích o údajném nepochopení divadelní inscenace s Ježíšem znásilňujícím muslimku myslí tajemník arcibiskupa Dominika Duky nebo hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Štve je elitářství a pohrdání věřícími.

Infarkt? Tomáš Halík se dočkal drtivé reakce za názor „prostí věřící divadlu v Brně nerozumí“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mši při příležitosti výročí čtvrtstoletí od listopadové revoluce sloužil v kostele Nejsvětějšího Salvátora Tomáš Halík

Do Halíka se s pomocí sarkasmu pustil i mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček. Odkázal přitom na článek ParlamentníchListů.cz.: Na stole Tomáše Halíka opět zazvonil telefon z pekla. „Nejsi prostý věřící. Jsi nad nimi,” šeptal mámivý hlas.

Halík o divadlu v Brně ZDE

Glosátor a někdejší zakládající člen ODS Petr Paulczyňski na svém Facebooku o Tomáši Halíkovi bez servítek píše, že je vůl.

Tomáš Halík k Vaše násilí, naše násilí: „V té hře vůbec nejde o ‚Ježíše znásilňujícího muslimku‘, nýbrž o protest proti světu, v němž se vše – i svaté symboly náboženství – zneužívá k rozdmychávání nenávisti jedněch proti druhým. Je to vůl.“

Halíkův komentář pro Lidové noviny ale nevyvolal jen rozčilení, některé i pobavil. Například právník Tomáš Tyl si na Facebooku utahuje z Halíkova prohlášení, že se na hru podíval dvakrát:

„Halík, lidičky Halííík! ?????? Musel se na to dvakrát podívat! ???????? Já se utluču smíchy!!!“

K Halíkovým slovům se vyjádřil také Milan Badal, tajemník arcibiskupa Dominika Duky. Ten si povzdechl nad Halíkovým výrokem o pobloudilých, prostých věřících, který může navozovat dojem, že profesor Halík o sobě samém smýšlí v trochu jiných intencích.

„Právě jsem se vrátil z vyšetření srdce. Prý mi infarkt nehrozí. No nevím, doma jsem našel vyjádření Tomáše Halíka o pobloudilých, prostých věřících, kteří vše chápou jinak, než elita církve, pan profesor,“ napsal Dukův tajemník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…