Inspekce obvinila dva policisty z podvodu, jednoho ještě z násilí

27.04.2012 11:58

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) obvinila dva policisty z pražského krajského ředitelství. Jeden z nich nechodil měsíc do práce, přičemž ale nepřišel o příjem, protože mu nadřízený docházku vykázal. Podřízený policista k tomu podle inspekce zbil svou bývalou přítelkyni a neoprávněně získával citlivá data z informačního systému, sdělila ČTK mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Inspekce obvinila dva policisty z podvodu, jednoho ještě z násilí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Mluvčí policie Andrea Zoulová uvedla, že se jedná o třiatřicetileté policisty, kteří jsou u policie devět a čtrnáct let. Déle sloužící příslušník bude podle ní postaven mimo službu, druhého čeká propuštění.

Ublížení na zdraví

Podle inspekce umožnil nadřízený policista druhému neoprávněně čerpat volno a do výkazu práce přitom uváděl, že podřízený byl v práci. "Policista za měsíc neodpracoval ani jednu službu a služební příjem mu byl přesto vyplacen," uvedla mluvčí GIBS. Jednání se údajně dopouštěli od loňského prosince do letošního února a jsou kvůli tomu obviněni ze zneužití pravomoci a podvodu.

Podřízený policista čelí navíc obvinění z porušování domovní svobody a ublížení na zdraví. Právě v době, kdy měl být v práci, vnikl podle vyšetřovatelů násilím do bytu bývalé přítelkyně, odmítl odejít a ženu slovně urážel. Odešel, až když mu pohrozila přivoláním policie. "V druhém případě na chodbě svého bytu fyzicky napadl jinou ženu. Po jeho úderu upadla na zem a on do ní kopal, čímž poškozené způsobil pohmoždění zad, mnohočetné podkožní výrony obou končetin, otřes mozku a další zranění," dodala Sandorová. Zraněná žena je také někdejší partnerka policisty.

Obviněný také podle inspekce zneužíval přístupu do informačních systémů, ze kterých získával data svých příbuzných a přátel.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…