Inženýr Pavel, inženýr Babiš, inženýrka Nerudová... Takto dopadlo pátrání po diplomových pracech

06.12.2022 22:46 | Ze sítí

Tři favorizovaní kandidáti na prezidenta, kterými jsou Andrej Babiš, Petr Pavel a Danuše Nerudová, studovali na vysoké škole, dohledat závěrečné práce, jak zjistil server iDNES.cz, je konkrétně u zmíněných pánů problém. U uchazečky o Hrad Denisy Rohanové je zase jedna z jejích prací „tajná“.

Inženýr Pavel, inženýr Babiš, inženýrka Nerudová... Takto dopadlo pátrání po diplomových pracech
Foto: z internetu
Popisek: Pavel a Babiš

Protože diplomové práce nelze u Babiše a Pavla dohledat, rozhodla se redakce iDNES.cz zapátrat přímo u kandidátů. „Absolventskou práci pana Pavla k dispozici nemáme,“ uvedla na dotaz mluvčí generála Pavla Markéta Řeháková.

„Univerzita obrany jako součást resortu obrany dodržuje v oblasti archivnictví centrálně stanovená pravidla a nemá vlastní archiv. Závěrečné práce absolventů jsou ukládány ve správním archivu Armády ČR v Olomouci,“ uvedl mluvčí univerzity Vladimír Šidla.

Také u státního archivu v Olomouci už není diplomová práce generála dohledatelná. „Vysokou vojenskou školu pozemního vojska ve Vyškově generál Pavel absolvoval před téměř čtyřiceti lety. Tak dlouho dokumenty neuchováváme,“ sdělil serveru armádní archiv.

Podobně je to s diplomovou prací prezidentského kandidáta Andreje Babiše, na to upozornil již v roce 2017 server Seznam Zprávy. „Na katedře se diplomová práce nenachází, doba uchovávání závěrečných prací nebyla v té době stanovena,“ sdělil tehdy serveru Miroslav Horňák, vedoucí centra komunikace Ekonomické univerzity. Ve Slovenské ekonomické knihovně se pak údajně z důvodu nedostatku kapacity skladovaly závěrečné práce zpravidla pět let.

Redakce iDNES.cz oslovila proto Babišův tým, zda nemá předseda hnutí ANO práci uchovanou v soukromém archivu. Odpověď prý žádnou neobdržela.

Závěrečné práce třetí z největších favoritů volby, Danuše Nerudové, jsou k dostání v depozitáři závěrečných prací Mendelovy univerzity, kde kandidátka studovala provozně ekonomickou fakultu.

K dispozici jsou práce rektora Univerzity Karlovy Tomáše Zimy, lékaře a senátora Marka Hilšera i Pavla Fischera, podrobnosti o jejich dohledání server iDNES.cz zveřejnil. Vysokoškolské vzdělání postrádají prezidentští kandidáti předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula a Jaroslav Bašta.

Prezidentka České asociace povinných Denisa Rohanová zakončila bakalářská studia na Vysoké škole podnikání a práva v Praze prací s názvem Státní dohled nad exekuční činností. Magisterské studium na té samé škole v oboru soukromoprávní studia zakončila diplomovou prací s titulem Policie ČR jako bezpečnostní složka státu.

Odborné vzdělání si Rohanová doplnila titulem LL.M. na Akademii krizového řízení a managementu. Závěrečnou práci z tohoto studia od školy získat nelze. „Jakékoliv informace ke studiu vydáváme, pouze pokud nás o to náš student nebo absolvent sám požádá,“ sdělila Veronika Hanáková, jednatelka Akademie krizového řízení a managementu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…