Irácký žadatel o azyl se v Rakousku pořádně rozjel. Už je naštěstí ve vězení

28.08.2017 0:00

Rakousko před mnoha měsíci zpřísnilo svoji migrační politiku, ale není to příliš platné. V zemi žije přes 700 000 muslimských přistěhovalců a mnozí z nich mají bohužel velmi svérázný postoj k ženám. Ve výsledku tak v zemi našich sousedů značně stoupl počet případů znásilnění.

Irácký žadatel o azyl se v Rakousku pořádně rozjel. Už je naštěstí ve vězení
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

Příznivci liberální přistěhovalecké politiky z řad médií, politiků i neziskových organizací tvrdí, že migranti nepředstavují nebezpečí. Statistiky však hovoří až příliš jasnou řečí a oficiální rakouská média přinášejí informace o případech znásilnění v podstatě každý týden, a to ze všech koutů země. Letos v březnu navíc vyšlo najevo, že ve Vídni vzrostl počet meziročně počet případů znásilnění a sexuálního obtěžování o 55 % a činil 655.

Nejvíce kriminálních činů páchají dle úřadů Afghánci, ale nijak zpátky se nedrží ani Iráčané, Syřané a přistěhovalci ze zemí, jako jsou Turecko, Rumunsko nebo Bulharsko. Před několika málo dny pobouřily rakouskou veřejnost dva sexuálně motivované útoky během jednoho dne, které se odehrály ve vídeňském metru. Jako pachatel byl označen šestatřicetiletý čečenský migrant. Nyní příslušné úřady přijaly nová opatření.

Anketa

Zneklidňují vás nahrávky, podle kterých Andrej Babiš zneužíval svůj vliv na média či Celní správu?

26%
74%
hlasovalo: 7919 lidí

Jak hlásí deník deník Heute, do konce roku by mělo být odborně vyškoleno šedesát bezpečnostních zaměstnanců, kteří budou odhlížet na pořádek v prostorách podzemní dráhy ve Vídni. „Naším cílem je zajistit, aby se naši cestující cítili bezpečně,“ vysvětluje vídeňská radní za socialisty Ulli Simová. K dispozici budou mít ochrannou vestu a pepřový sprej pro případ, kdyby museli proti útočníkovi zakročit ještě před příchodem policie.

Ve vídeňském metru dále budou na nástupištích ve všech 104 stanicích i ve vlacích nainstalovány další bezpečnostní kamery. Přijatá opatření se patrně setkají u veřejnosti s pozitivní reakcí. Aspoň soudě podle ankety deníku Heute, kde 55 % respondentů připustilo, že se ve veřejném prostoru necítí bezpečně. Zatímco v metru ve Vídni bude zase o něco bezpečněji, jinde v Rakousku budou zejména ženy i nadále ohrožovány sexuchtivými migranty z Blízkého východu.

Jak uvádí deník Kronen Zeitung, aktuálně byl dopaden sedmatřicetiletý žadatel o azyl z Iráku, který za poslední měsíc a půl dvakrát zaútočil na své oběti. Obě ženy zachránil od znásilnění jen včasný zákrok náhodných kolemjdoucích. V prvém případě si Iráčan vybral třiatřicetiletou ženu a před týdnem osmnáctiletou dívku. Obě ženy irácký žadatel o azyl osahával a pomocí bitím nutil k sexu. Pokaždé z místa činu uprchl, ale spravedlnost si jej přesto našla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…