Islamisté mají jaderné zbraně a zaútočí na Evropu, připouští NATO

20.04.2016 7:16

Server britského deníku The Telegraph přináší informace o tom, že existuje reálná hrozba teroristického jaderného či chemického útoku na Británii a celou Evropu. Varuje před tím Severoatlantická aliance.

Islamisté mají jaderné zbraně a zaútočí na Evropu, připouští NATO
Foto: pixabay.com
Popisek: vlajka Velké Británie

„Existuje oprávněná obava, že se islámští fanatici v Sýrii a Iráku snaží získat prostředky hromadného ničení, jako jsou biologické, chemické a radiologické zbraně. Teroristé se také snaží vyvinout nové způsoby ukrytí výbušnin v lidských tělech, tak aby unikly pozornosti bezpečnostních složek a nabourat se do systému samořídících motorových vozidel,“ píše server britského deníku s odvoláním na představitele NATO a Evropské unie. Varování zaznělo na konferenci o bezpečnosti v Londýně.

Anketa

Myslíte si, že Češi jsou rasisté a xenofobové?

9%
91%
hlasovalo: 9082 lidí
Obavy z možného jaderného útoku se ještě zvýšily poté, co po útocích v Bruselu vyšlo najevo, že někteří z teroristů potají natáčeli jednoho ze starších zaměstnanců nejmenované belgické atomové elektrárny. Má se také za to, že se teroristé z Islámského státu již dostali k raketám krátkého doletu – zejména raketám typu země-vzduch – které byly dříve v držení irácké vlády.

 Doktor Jamie Shea, zástupce náměstka generálního tajemníka NATO pro potenciální bezpečnostní hrozby, varoval, že se Islámský stát v podstatě dělí na dvě složky. Jedna se snaží bránit stále se zmenšující území samozvaného chalífátu v Iráku a Sýrii, ale druhá skupina se pravděpodobně přesouvá na Západ a zřejmě chystá teroristické útoky, které mají naši civilizaci oslabit.

Shea také potvrdil, že zmíněná obava z úmyslu teroristů je velmi reálná: „Víme, že teroristé usilují o získání těchto typů zbraní,“ řekl. Také dodal, že je velmi pravděpodobné, že ještě před tím, než se situace zlepší, dojde k jejímu zhoršení.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…