Islámský stát je řízen z Ruska. I to padlo v debatě ČT, která měla být o úplně něčem jiném

23.05.2015 11:52

V poněkud bizarní debatu se zvrhl pořad Politické spektrum vysílaný na programu ČT 24, jehož hosty byli představitelé neparlamentních stran Vladimír Hučín (KAN), Otto Chaloupka (Republika) a Petr Cibulka (Volte Pravý blok www.cibulka.net). Moderátor Vladimír Kučera chtěl původně mluvit o tom, jak je naše společnost čím dál více prošpikována sledovací technikou, jak je stále větší počet ulic sledován kamerovými systémy apod., ale téma se rychle změnilo.

Islámský stát je řízen z Ruska. I to padlo v debatě ČT, která měla být o úplně něčem jiném
Foto: Archiv VH
Popisek: Vladimír Hučín

Hosté debatu nasměrovali k tématům, která jim samým ležela na srdci. A tak si Hučín posteskl nad tím, že před svým zatčením v roce 2001 pracoval u BIS na věcech, „které pak byly utlumeny“. Nicméně konkrétnější být nemůže, protože o utajovaných skutečnostech nesmí mluvit.

Cibulka zase vyzval, „mluvme o Rusku, o KGB, jen tak se můžeme bránit islámskému terorismu řízenému z Moskvy“.

Hučín si pak posteskl, že praktiky, které byly nastoleny v českých tajných službách po nástupu ČSSD k moci, byly zločinné. A znovu si postěžoval, že o tom nemůže mluvit, protože je vázán zákonem o BIS.

Vše je řízeno z Moskvy

Cibulka pak rozvíjel své teorie o tom, jak je vše řízeno z Moskvy. A jak jsou ruskými agenty prolezlé i západní instituce: „Za posledních 30 let nebyl na Západě postaven před soud žádný ruský špion,“ argumentoval. Podle něj řídí teroristickou organizaci Islámský stát samotné Rusko. Na výzvu moderátora, aby toto své tvrzení dokázal, Cibulka uvedl: „To si každý dokáže sám během minuty zjistit siderickým informačním kyvadlem“.

Na námitku moderátora, že nelze předpokládat, že Moskva je centrem všeho zla na světě, byť samozřejmě není čistá, ale že i na organizace, jako je CIA, se občas provalí nějaký skandál, Cibulka reagoval, že CIA a další jsou „skautské organizace“.

BIS si poslance, kteří ji mají kontrolovat, ochočila. Na každého něco ví

Hučín tvrdil, že sněmovní výbor pro kontrolu BIS je „infantilní skupina poslanců, které si BIS ochočila“. Vysvětlil to tím, že tajná služba na každého takového poslance něco ví. A pokud by se pokusil BIS opravdu kontrolovat, tak by na něj tajná služba „vytáhla“ kompromitující informace.

Chaloupka poukázal na to, že většina lidí nadává tomu, kdo nám vládne. „Ale vládne nám to, co jsme si zvolili,“ podotkl Chaloupka a upozornil, že z osmi milionů lidí s volebním právem k volbám nechodí polovina z nich. Tři miliony volí pořád stejné strany, jen jeden milion se snaží dostat do parlamentu nové politické subjekty. Cibulka k tomuto tématu řekl, že výsledky voleb jsou zfalšovány a vše je řízené z Moskvy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…