Islámský stát měl popravit více než osm set žen. V jediném městě

27.12.2015 8:05

Islámský stát má na svém kontě mnoho utrpení a lidských životů. O jednom takovém čísle v současnosti informovaly Prvnizpravy.cz. Od obsazení druhého největšího iráckého města Mosulu, ke kterému došlo v červnu 2014, zde totiž ozbrojenci popravili již 837 žen.

Islámský stát měl popravit více než osm set žen. V jediném městě
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Islámský stát dbá na pečlivé zaznamenávání poprav křesťanů

V iráckém městě Mosulu, které je již více než rok pod správou Islámského státu, bylo popraveno mnoho žen. Podle policejního generála Zanouna al-Sabaviho z irácké provincie Ninive k tomu začalo docházet po zavedení práva šaría.

Chvíli po obsazení města bylo také popraveno více než 300 úředníků a veřejně činných osob pod různými záminkami. Mimo jiné i ti, „kteří pracovali jako právníci, notáři a kadeřníci“.

Celý text zde.

Statistiky údajně „poskytlo Centrum soudního lékařství šaría v Mosulu, které eviduje mrtvá těla“.

K obsazení Mosulu došlo 10. června 2014 a od té doby je město jednou z hlavních bašt Islámského státu. Není však jediným místem, kde dochází k masovému zabíjení žen. To údajně probíhá i v severním Iráku nedaleko Sindžáru, kde byly objeveny masové hroby.

Irácký premiér Haider al-Abadi se 25. prosince zařekl osvobodit Mosul z rukou islamistů hned poté, co skončí vojenská operace ve městě Ramádí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…