Ivan David obrátil zlobu proti Bruselu: Zatímco řeční o kvótách pro ženy v dozorčích radách firem...

08.10.2020 18:59

Europoslanec Ivan David (SPD) se rozhorlil na Evropský parlament. A to kvůli tomu, že dle jeho slov má v Náhorním Karabachu smrťák žně, a Evropský parlament jedná o kvótách pro ženy v dozorčích radách firem. Jeho komentář přinesl server VašeVěc.cz.

Ivan David obrátil zlobu proti Bruselu: Zatímco řeční o kvótách pro ženy v dozorčích radách firem...
Foto: Archiv ID
Popisek: MUDr. Ivan David, europoslanec za SPD

„S návrhem rezoluce o uvalení sankcí na Ázerbájdžán za vraždění civilistů v Náhorním Karabachu, který předložila skupina řeckých poslanců, a k němuž jsem také připojil svůj podpis, naložil předseda Evropského parlamentu (EP) velmi ‚svérázně‘,“ poznamenal David úvodem svého komentáře. 

„Neumožnil o něm hlasovat, ale odeslal jej rovnou Radě. Podle jeho včerejšího rozhodnutí se bude ve středu v EP o válečných zločinech, které Ázerbájdžánci, Turci a najatí džihádisté páchají na arménských civilistech v Karabachu, jen řečnit, ale poslancům nebude umožněno hlasovat. Rozprava o problému je důležitá, ale měla by vést k nalezení a odhlasování nějaké konkrétní pomoci napadeným,“ uvedl David. 

Anketa

Podporujete nový plán EU na povinnou relokaci migrantů?

2%
98%
hlasovalo: 36033 lidí
„Předsedou europarlamentu je italský socialista David Maria Sassoli. Kolegové z frakce mi vysvětlili, že italské banky poskytly v minulosti tureckým firmám úvěry v rozsahu asi 10 % italského HDP. Pokud by EU skutečně chtěla zastavit ázerbajdžánskou agresi proti Arménům v Náhorním Karabachu, musela by nutně uvalit sankce nejen na Ázerbájdžán, ale i na Turecko, jehož armáda proti Arménům rovněž útočí,“ zmínil David. Podle něj se ani Turecko nijak netají, že válka na Kavkaze je řízena z Ankary. Schválení sankcí proti Turecku by znamenalo velký problém pro italské banky, míní David. 

A pozastavuje se nad tím, že europarlament místo toho, aby řešil zastavení vraždění civilistů v Náhorním Karabachu, debatuje o návrhu směrnice o kvótách na zastoupení žen v dozorčích radách firem. "Nikomu kupodivu nedošlo, že pokud bude EU nadále financovat Turecko, které hodlá postupně obsadit Evropu, stane se tato norma zcela bezpředmětnou. V islámských zemích ženy v dozorčích radách firem nezasedají vůbec. V islámu má žena podřízené postavení,“ sdělil David. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…