Ivan Langer napsal, čeho se bojí. ODSáci, je to něco pro vás

19.05.2014 10:02

Bývalý místopředseda ODS a exministr vnitra Ivan Langer na svém oficiálním profilu na sociální síti Facebook prozradil své pocity z nadcházejících voleb do Evropského parlamentu. Se svými fanoušky se podělil o to, čeho se v tomto směru nejvíce obává.

Ivan Langer napsal, čeho se bojí. ODSáci, je to něco pro vás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

Bývalý ministr vnitra Ivan Langer na svém profilu v pondělí po ránu napsal, že ačkoli se nepovažuje za žádného strašpytla, co se týče nadcházejícího víkendu, bojí se dvou věcí. Obě mají vztah k volbám do Evropského parlamentu, které se konají v pátek a v sobotu, a úspěchu či neúspěchu občanské demokracie a jejích kandidátů a také interpretace výsledků.

První obava Langera spočívá v tom, že ODS dostane v eurovolbách ještě méně hlasů než ve volbách parlamentních, což ale bude označeno za úspěch, neboť došlo ke „stabilizaci propadu".

Tím ale politikovy obavy nekončí. „Volební účast bude natolik nízká, že i při propadu hlasů pro ODS to bude znamenat lepší percentuální výsledek než v parlamentních volbách - a to bude označeno za vítězství a potvrzení 'správné politiky po kongresu'," napsal bývalý místopředseda občanských demokratů s ujištěním, že přesto volí jedině ODS.

Co přesně napsal Ivan Langer na svůj Facebook:

Nejsem strašpytel, ale o víkendu se bojím dvou věcí:

1. ODS dostane v eurovolbách ještě méně hlasů, než ve volbách parlamentních - a to bude označeno za úspěch, neboť došlo ke "stabilizaci propadu"

2. Volební účast bude natolik nízká, že i při propadu hlasů pro ODS to bude znamenat lepší percentuální výsledek, než v parlamentních volbách - a to bude označeno za vítězství a potvrzení "správné politiky po kongresu".

PS: Ať tak či tak, volím ODS!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…