Ivan Langer zaměstnal Nečase a Vondru. A kolik budou brát?

06.09.2013 8:01

Petr Nečas hledal po skončení své politické kariéry lukrativní uplatnění a vypadá to, že jej našel. Lidové noviny přinesly rozhovor s Ivanem Langerem, který potvrdil, že mu takové angažmá nabídl ve svém CEVRO Institutu. Spolu s dalším členem ODS Alexandrem Vondrou tam mají působit v Centru transatlantických vztahů a využít tak své zkušenosti z bezpečnostní oblasti.

Ivan Langer zaměstnal Nečase a Vondru. A kolik budou brát?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer na kongresu ODS

Deník chtěl od Ivana Langera vědět, zda angažovat tyto dva stranické kolegy byl jeho nápad, nebo zda jen přihlížel. „Je to moje škola, takže jsem určitě jenom z dálky nepřihlížel. Potvrzuji: Saša Vondra bude ředitelem Centra transatlantických vztahů a Petr Nečas součástí centra,“ uvedl Langer.

Podle bývalého ministra vnitra je jednou z oblastí, kterou se chce CEVRO Institut profilovat, bezpečnostní problematika. „Oba dva považuji za osoby s výjimečnou odbornou erudicí a velkými životními zkušenostmi.“ Budou prý velkou posilou celého týmu. Langer podle svých slov předpokládá, že Vondra i Nečas využijí svých zkušeností, aby studenti dostali kromě teoretických znalostí i příležitost setkat se při výuce i s lidmi z praxe.

„No jasně. Oba dva velmi touží po pedagogické kariéře a kontaktu se studenty,“ odpověděl Langer na otázku, zda oba pánové budou opravdu učit. „Byli nadšení, že je čeká kromě organizace odborných konferencí, jednorázových přednášek a publikační a analytické činnosti i učení,“ potvrzuje Langer chuť obou bývalých politiků postavit se před studenty.

Odměna odpovídá jejich kvalitě

Plat premiéra byl prý zhruba 150 tisíc měsíčně a životní potřeby Petra Nečase jsou údajně nastaveny poměrně vysoko. Lidové noviny chtěly vědět, zda takové ocenění práce v CEVRO nabízí. Konkrétní odpověď však Ivan Langer nedal. „To je intimní věc,“ řekl výmluvně a připomněl, že škola nedostává žádné dotace a musí vše ufinancovat sama. „Věřte, že jsem bytostně přesvědčen, že podmínky, které mají oba dva kolegové nastavené, odpovídají jejich kvalitě, jejich erudici a také tomu, co od nich očekáváme,“ dodal Langer k finančnímu ohodnocení práce Alexandra Vondry a Petra Nečase.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…