Ivo Rittig znovu na scéně. Tentokrát jde o restaurace s nápadně levným nájmem

21.10.2016 10:08

Miliony korun vydělávají díky velmi nízkým nájmům ty restaurace v centru Prahy, které jsou velmi blízké podnikateli Ivo Rittigovi. Informoval o tom server Aktuálně.cz.

Ivo Rittig znovu na scéně. Tentokrát jde o restaurace s nápadně levným nájmem
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Jak město, tak městská část Praha 1 prý firmě Borský Gastro pronajímají prostory za třetinu až polovinu běžné ceny. Celkem čtyři restaurace, které Borský Gastro provozuje, jsou navíc na turisticky nejatraktivnějších místech metropole.

Server upozorňuje, že firma Borský Gastro je blízká kontroverznímu podnikateli Ivo Rittigovi, který byl jejím akcionářem i jednatelem.

Jak server dále píše, prostory pro tři z nich si pronajímá od samosprávy. Dvě z nich, Café svatého Václava a Ristorante italiano Buschetto, spolu sousedí v horní části Václavského náměstí, v domě, který vlastní Praha 1. A třetí Restaurant Můstek je v domě ve spodní části Václavského náměstí patřícím magistrátu. Čtvrtou restauraci, U Zlatého hada, si firma pronajímá od soukromého majitele.

Celý text je ZDE

Za Café sv. Václava prý platí firma Praze 1 pouze 2867 korun za metr ročně, ve zbylých dvou případech je pak cena 4444 (Buschetto) a 5760 korun za metr ročně (Můstek). „To je krásné nájemné. Pro provozovatele,“ řekl serveru realitní makléř ze společnosti Cushman & Wakefield Zdeněk Zádrapa, který se specializuje na pronájmy restaurací.

Zádrapa upozorňuje, že jsou to místa s největší koncentrací turistů: „V těchto místech se pronájmy pohybují kolem 12 tisíc korun za metr na rok.“

U jiných prostor, které hlavní město pronajímá, jsou ceny o dost vyšší. Například za pizzerii na Národní třídě chce od jejího nájemce 11 750 korun za metr, restaurace na náměstí Franze Kafky má zase nájemné 11 500 korun za metr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…