Izrael a Hamás se rvou. Pražský politik burcuje radnice. Co na to Hřib?

14.05.2021 16:51

Napětí mezi Izraelci a Palestinci nepolevuje. Střety nabírají na intenzitě. Na Izrael dopadlo přes 1800 raket, které odpálilo teroristické uskupení Hamás. Izraelská armáda odpověděla vlastními operacemi. A blízkovýchodní bojová bouře se přesunula až nad Prahu. Na Praze 3 došlo jen na slovní souboj o vyvěšení izraelské vlajky na radnici.

Izrael a Hamás se rvou. Pražský politik burcuje radnice. Co na to Hřib?
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Alexander Bellu v pořadu Horké téma

Mezi Izraelci a Palestinci opět narůstá napětí. Podle českého velvyslance v Izraeli je situace nejhorší od roku 2014. Střety podle něj vyprovokovalo teroristické hnutí Hamás. Česká diplomacie se v této situaci jasně postavila na stranu Izraele.

Alexander Bellu (ODS) žádá vedení Magistrátu hlavního města Prahy i vedení radnice Prahy 3, aby jejich představitelé vyvěsili na podporu židovského státu izraelskou vlajku. Zdůrazňoval při tom, že když mohla na magistrátu vlát tibetská vlajka, měla by tam vlát i vlajka izraelská.

„V posledních měsících jsme si zvykli, že vedení radnice Praha 3 vyvěšuje hodně vlajek. Pokud pokračovat v tomto trendu vyjádřené podpory, tak právě nyní je ten správný moment podpořit naše spojence - Izrael. Co vy na to, starosto Prahy 3 Jiří Ptáčku (za TOP 09 a STAN) a radní Prahy 3 Pavle Křečku (STAN). V Praze 6 to starosta Ondřej Kolář (TOP 09) a Jakub Stárek (ODS) udělali...V Praze 1 starosta Petr Hejma (STAN) a spol. také... Dejte vědět, já věřím, že i moji kolegové by takovéto gesto velmi rádi viděli a radnici i v tomto jednoznačně podpořili. Rádi dorazíme,“ napsal Bellu, který je na Praze 3 součástí opozice.

Podpoří Izrael i vedení Prahy?

Pirát Štěpán Štrébl opozičnímu politikovi odpověděl.

„Zahraniční vztahy mám na starosti já, Alexi. To už bys mohl vědět. Pokud ale chceš vyjádření postoje radnice, budeš ho mít, není třeba předpokládat, že se v koalici na tomhle neshodneme,“ pravil pirátský radní.

Alexander Bellu to uvítal.

„To mám radost, budeme očekávat vaše stanovisko tedy. Za ty gesce se omlouvám, pořád se to vše na radnici střídá a tak už v tom mám zmatek...,“ poznamenal z opoziční lavice.

Podpoří Izrael i vedení Prahy?

V diskusi se obrátil na Patrika Nachera, poslance ANO, a položil si otázku, zda vlajku Izraele vyvěsí i primátor Hřib. „Jindy vlají vlajky ihned a teď je dlouhé ticho... Jsem zvědavý, co Ti řekne pan primátor a radní...,“ prohlásil Bellu.

Podpoří Izrael i vedení Prahy?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …