Izrael začne podávat čtvrtou dávku vakcíny. Je to skvělá zpráva, jásá premiér

25.12.2021 9:10

Izrael jako první na světě začne nabízet čtvrtou dávku vakcíny proti covidu. Reaguje tak na výskyt varianty omikron. „Je to úžasná zpráva. Občané Izraele byli prvními na světě, kteří dostali třetí dávku vakcíny proti covidu-19, a my pokračujeme v průkopnictví se čtvrtou dávkou,“ uvedl izraelský premiér Naftali Bennett.

Izrael začne podávat čtvrtou dávku vakcíny. Je to skvělá zpráva, jásá premiér
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch otevřel v pražském obchodním domě Kotva další očkovací centrum umožňující očkování bez registrace

Izraelský premiér Naftali Bennett oznámil, že Izrael již na konci prosince začne zdravotníky a občany starší 60 let očkovat čtvrtou dávkou vakcíny proti covidu. Tento krok vládě doporučila většina ze zdravotnického panelu expertů, s nímž vláda židovského státu spolupracuje. Informuje o tom server listu The Times of Israel.

„Je to úžasná zpráva, která nám pomůže překonat vlnu omikronů, která zachvátí svět,“ uvedl Bennett v prohlášení. „Občané Izraele byli prvními na světě, kteří dostali třetí dávku vakcíny proti covidu-19, a my pokračujeme v průkopnictví se čtvrtou dávkou,“ pokračoval premiér.

Další informace naleznete zde.

Izrael jako první na světě začal očkovat své občany třetí dávkou proti covidu. Tu dostalo přes 4 miliony Izraelců z 9,5 milionu obyvatel. Mezi třetí a čtvrtou dávko musí uplynout alespoň 4 měsíce. Tato již druhá posilující dávka v řadě by měla poskytnout ochranu proti těžkému průběhu nemoci a úmrtí.

Vědci zkoumají hladinu protlátek asi u 200 dobrovolníků, kteří si nechali čtvrtou dávku aplikovat. O využití čtvrté dávky vakcíny se v Izraeli diskutuje už několik týdnů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…