Izraelci: Rusové to vymlátili opravdu fest. Ze sídla Daeše zbyly trosky a mnohem víc mrtvol, než se píše

23.11.2015 11:02

Izraelský internetový server informuje o aktuálně zahájených leteckých úderech Ruska, které spočívají především v odpalování řízených střel Kalibr z oblasti Kaspického a Středozemního moře. Cílem je především hlavní město Islámského státu (Daeše) Rakka.

Izraelci: Rusové to vymlátili opravdu fest. Ze sídla Daeše zbyly trosky a mnohem víc mrtvol, než se píše
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Islámský stát dbá na pečlivé zaznamenávání poprav křesťanů

Podle posledních zjištění bylo od pátku odpáleno nejméně 75 raket, jejichž cílem je systematicky demolovat město s 200 000 obyvateli, které leží asi 160 km východně od Aleppa. V této nově započaté vojenské kampani údajně Rusové nehodlají nijak hledět na civilní oběti. „Moskva tak chce celému Blízkému východu a muslimskému světu ukázat, co bude následovat v případě dalších teroristických útoků namířených proti Rusku a jeho občanům. Až Rusko dokončí svoji práci, zbude z města jen hromada trosek, prozradil nám jeden nejmenovaný zpravodajec,“ píše Debka. Ruské ministerstvo v pátek zveřejnilo fotografie z nakládání bomb do bombardéru Tupolev 96. Jednotlivé bomby byly personálem popsány nápisy „za naše“ a „za Paříž“.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE.

Debka také připomíná páteční oznámení ruského ministra Sergeje Šojgua, podle kterého bylo za poslední týden zničeno patnáct ropných zařízení na území Sýrie, které ovládal Islámský stát. Vedle toho také ruské bombardéry zničily 525 nákladních vozidel vezoucích ropu, což způsobilo džihádistům ztrátu v denních příjmech ve výši 1,5 milionů dolarů. „Dále bylo zveřejněno, že bylo usmrceno za jediný den 600 džihádistů. Ve skutečnosti však šlo podle našich zdrojů o tisíce zabitých džihádistů a dalších mnoho zraněných,“ uvádí Debka s tím, že Moskva zdvojnásobila počet zasahujících bombardérů z původních 34 na 69. „To umožňuje rozšířit Rusům jejich cíle do dalších částí Sýrie.“

Debka představuje webové stránky odvolávající se na zdroje z tamní rozvědky, které od roku 2000 publikují komentáře a analýzy vztahující se k terorismu, zpravodajským službám, národní bezpečnosti a vojenským a mezinárodním vztahům. V prvé řadě se obsah těchto webových stránek zaměřuje na oblast Blízkého východu. V minulosti Debku ocenil jeden prestižní americký magazín v rámci své soutěže „Nejlepší weby světa“, když vyzdvihl zejména archivování informací serveru. Naopak některými experty je Debka kritizována za to, že až příliš často uvádí jako zdroj získaných informací „nejmenovaného“ experta, analytika, zpravodajce atd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…