Já bych si vznik koalice strašně přál, prohlásil v ČT textař Horáček

20.12.2013 21:06

Spisovatel, producent, textař či antropolog. To vše je Michal Horáček. A právě on v křesle hosta pátečního pořadu Hyde Park České televize prohlásil, že by si moc přál, aby se zrodila kolice ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Sociální demokraté by měli podle jeho názoru dostat příležitost realizovat svůj program. TOP 09 a především ODS zaplatily ve volbách za privatizaci politiky. Kritický je pak vůči hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okomury. Nakonec hájil Ježíška proti Santa Clausovi.

Já bych si vznik koalice strašně přál, prohlásil v ČT textař Horáček
Foto: michalhoracek.cz
Popisek: Michal Horáček

Horáček má za to, že v předčasných volbách voliči zhodnotili vládnutí ODS a TOP 09. „Především to, že ODS se nedokázala zbavit různých lidí, kteří si tu politiku zprivatizovali na státních zakázkách a tak podobně. Za to se zkrátka musí zaplatit,“ podotýká Horáček.

Teď by si proto přál, aby dostala příležitost ČSSD, která byla dlouhé léta v opozici. A to i navzdory tomu, že neví prakticky nic o hnutí ANO, které pravděpodobně také bude součástí koalice. „Já bych si to strašně přál,“ zaznělo ve studiu od hosta. Výrazně skeptičtější byl pak ke hnutí Úsvit Tomia Okamury. Jejich teze jsou prý za hranou toho, co by byl Horáček ochoten přijmout, ale nediví se zklamaným voličům, že dali tomuto uskupení hlas.

Podstatné pro Horáčka je, že by každý člověk ve společnosti měl dostat možnost uplatnit svůj talent. Pokud ho promrhá, je to jeho věc, ale nesmíme talenty zanedbávat. „Jsme příliš malá země a toto je naše bohatství,“ zdůraznil Horáček.

Útok Santa Clause je strašný

V závěru pořadu na přání divačky popsal, jak slaví Vánoce. My jsme katolická rodina, takže nás trýzní ten strašný útok, který sem vtrhává a na jehož čele je Santa Claus. K nám teda chodí Ježíšek, protože je v tom jistá duchovní symbolika, narození Ježíše a příslib něčeho nového. Myslím, že tohle bychom tady měli udržet. Bylo by mi strašně líto, kdyby tady zvítězil Santa Claus,“ uzavřel Horáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…