Jak funguje kolínská politická šlechta? Opoziční politik to popsal. Jasně a přehledně

06.06.2020 20:20

Posledním hostem kolínského moderátora Jana Navrátila, který na svém facebooku informuje o dění v Kolíně, byl opoziční politik, radní Středočeského kraje pro oblast investic a veřejných zakázek, lídr hnutí ANO v Kolíně a také kolínský zastupitel Martin Herman. Ten v rozhovoru promluvil například o funkci opozice v Kolíně nebo o atmosféře na jednáních kolínského zastupitelstva.

Jak funguje kolínská politická šlechta? Opoziční politik to popsal. Jasně a přehledně
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Martin Herman, radní Středočeského kraje za hnutí ANO

„Až s nástupem ANO v tomto volebním období začala opozice v Kolíně pracovat,“ prohlásil například Martin Herman. Hovořilo se i o pandemii koronaviru, jak ji zvládla kolínská radnice. „Stejně jako celá Česká republika, tak i Kolín se s pandemií vypořádal relativně dobře, i přes začátky, kdy to trochu kulhalo, tak jsme se propracovali ke koncům, které jsou v zásadě v pořádku,“ soudí Herman. 
 
 
Starosta města Kolín Michael Kašpar si opakovaně stěžoval, že město nedostalo od Středočeského kraje téměř žádné ochranné pomůcky až na pár litrů dezinfekce. „Pan starosta by měl začít u sebe, stejně tak jako kraj, se mohl i on připravit na krizovou situaci. Myslím si, že kraj pomáhal, jak mohl,“ řekl Herman. 
 
V rozhovoru se nezapomněl ani vyjádřit k několika městských projektů, zmínil například stavbu nové sportovní haly za sto milionů korun. „Kolín potřebuje sportovní halu, ale za sto milionů bych si představoval sportovní halu daleko větší. Než jsem se seznámil s projektem, tak jsem myslel, že tam budou místa pro diváky, ale tak to není. Hala za sto milionů, kam se vejde 140 diváků, mi připadá jako vyhazování peněz,“ myslí si Herman.
 

Anketa

Kdo víc přispěl ke zvládnutí koronakrize?

hlasovalo: 17745 lidí
 
Na jednání zastupitelstva se řešilo i možné zvětšení haly, aby ji mohli využívat i jiní sportovci, například volejbalisté. „A na konci jednání se dozvím, že volejbalisté mají potřebu stavět svoji vlastní halu, protože by se do té nové stejně nedostali. Tady je něco špatně,“ říká Herman, který se o halu volejbalistů začal zajímat a zjistil, že ji mohou postavit za 6-7 milionů korun.  
 
Martin Herman v rozhovoru s Janem Navrátilem také přiblížil projekty, které ve městě chystá kraj. „Kraj tady na Kolínsku investoval v posledních dvou, třech letech zhruba 600 milionů, a to nepočítám rekonstrukci Nového mostu za 400 milionů, která nás ještě čeká,“ uvedl Herman. 
 
 
Na závěr rozhovoru přišla řeč i na náladu na jednáních kolínského zastupitelstva, když Jan Navrátil zmínil, že když má řeč právě Martin Herman, tak někteří zastupitelé vůbec neposlouchají, smějí se a absolutně ho neberou vážně. Martin Herman přiznal, že se pracuje těžce.
 
„Nicméně mě to motivuje k tomu, abych v práci nepolevoval. Ty úšklebky a ignorace mě naplní nějakou silou, touhou dokázat, že mám pravdu a že jsem schopný práci opozice prodat. Můj názor je, že opozice tady nefungovala proto, že když se někdo odhodlal vystoupit, tak ho místí média a místní mocní začali zesměšňovat, dehonestovat a on si to příště rozmyslel.“ 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…