Jak hluboké jsou rozpory mezi ČSSD a ANO? Otázka nejen pro Milana Štěcha

03.11.2013 7:16

Jak vysoká je pravděpodobnost, že se zrodí koalice mezi ČSSD, hnutím ANO a KDU-ČSL? O této otázce budou před zraky televizních diváků debatovat předseda Senátu Milan Štěch a dlouholetý komentátor, nyní poslanec za hnutí ANO Martin Komárek. Půjde o poklidnou diskusi vzhledem k programovým rozporům?

Jak hluboké jsou rozpory mezi ČSSD a ANO? Otázka nejen pro Milana Štěcha
Foto: Martin Vlček
Popisek: Předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch (ČSSD)

V nedělní Partii televize Prima proti sobě zasednou předseda Senátu Milan Štěch ČSSD) a liberecký volební lídr hnutí ANO, nyní poslanec Martin Komárek.

Předseda Senátu Štěch patří ve straně ke stoupencům předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky. To se projevuje mimo jiné i tím, že opakovaně vyzval „pučisty“ ČSSD Michala Haška a další k rezignacím na své stranické funkce.  Podaří se sestavit vládu s podporou hnutí ANO, až si sociální demokraté vyřeší svůj vnitrostranický problém. To je jen jedna z otázek, která dnes jistě zazní. Dojde i na programové rozpory. ČSSD slibuje zvýšení firemních daní, díky kterému by si mohla dovolit financovat některé ze svých předvolebních slibů, jako je zrušení poplatků ve zdravotnictví, ale předseda hnutí ANO miliardář Andrej Babiš zvýšení korporátních daní důrazně odmítá.

Hnutí ANO společně s KDU-ČSL již oznámili, že budou ve vyjednáváních s ČSSD postupovat v jednom šiku. Buď budou společně v koalici, nebo budou společně podporovat menšinovou vládu ČSSD a stále zůstává otevřena také možnost, že vláda nevznikne a obě strany skončí v opozici. Jak se předem deklarované spojenectví zmíněných dvou stran zamlouvá ČSSD?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…