Jak je možné, že lidé po internetu šíří jednu lež za druhou? Komentátor Fendrych udeřil na Zemana

10.12.2017 11:15

Komentátor Martin Fendrych se v textu pro Aktuálně.cz rozepsal o návštěvě prezidenta Zemana na sjezdu hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury. To, že prezident jel na sjezd téhle extremistické strany, poškodilo celou Českou republiku. Fendrych je o tom bytostně přesvědčen. Věří navíc, že Miloš Zeman v roce 2017 je někdo úplně jiný než prezident Zeman v roce 2013.

Jak je možné, že lidé po internetu šíří jednu lež za druhou? Komentátor Fendrych udeřil na Zemana
Foto: ReproFoto: Facebook
Popisek: Miloš Zeman pronesl projev na konferenci SPD.

Prezident Miloš Zeman v sobotu zavítal na sjezd extremistické strany Svoboda a přímá demokracie. Martin Fendrych nechápe, jak mohl prezident delegáty sjezdu označit za kolegy. Tím se otevřeně přihlásil k extremismu, což by zřejmě ještě v roce 2013 neudělal. Tehdy na Hradě vyvěšoval vlajku Evropské unie, dnes prosazuje vypsání referenda o odchodu Česka z EU.

„Nejel na konferenci okamurovců přímo požádat, poprosit o podporu v prezidentské volbě, to nebylo potřeba. On tam vplynul a splynul, ač také otcovsky pár věcí extremistickým dětem vyčetl. Podstatou návštěvy, na niž člověk zíral s ustrnutím, bylo veřejně vyznané, vychutnané splynutí s extrémem. Jako by tento starý, od svých dřívějších postojů odervaný politik lidu říkal: Tohle jsem teď já,“ kroutil nevěřícně hlavou Fendrych.

Celý komentář naleznete zde.

Prezident Zeman svým vystoupením v podstatě lidem vzkazuje, že chovat se jako extremisté je v podstatě v pořádku, jenže není. Z tohoto pohledu Zemanova návštěva sjezdu SPD krutě uškodila celé České republice. U samotného Zemana se dnes ale není moc čemu divit. Jako nejvýše postavený politik v zemi nemá rád média, která jsou vůči němu kritická. Stačí se prý podívat, jak probíhají rozhovory s Jaromírem Soukupem na TV Barrandov, kde prezident moderátora otcovsky kárá nebo ho spokojeně „drbe pod bradou“, obrazně řečeno.

Ani Okamura nemá rád novináře, a to dokonce ani ty, kteří jsou k němu vstřícnější. Jak Zeman, tak Okamura se proti médiím rádi dovolávají „zdravého rozumu občanů“. „Moudrý volič se nedá zblbnout. Jak je tedy možné, že lidé po internetu šíří jednu lež za druhou?“ položil si otázku Fendrych.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…