Jak mám vysvětlit dětem, že prezident mluví tak sprostě, píše na Hrad ředitel gymnázia

04.11.2014 10:22

Miloš Zeman popudil svým vulgárním slovníkem politiky i jazykovědce, ale také veřejnost, občané píší stížnosti na Radu pro televizní a rozhlasové vysílání. A to není všechno, MfDnes už zaznamenala, že na jednom pardubickém gymnáziu po jeho nedělním projevu sundávají ze stěn prezidentův portrét.

Jak mám vysvětlit dětem, že prezident mluví tak sprostě, píše na Hrad ředitel gymnázia
Foto: Herbert Slavík
Popisek: Oficiální portrét Miloše Zemana

Ředitel pardubického Gymnázia Mozartova Marek Výborný byl výrazivem požitým Milošem Zemanem v Hovorech z Lán natolik šokován, že hned psal mluvčímu prezidenta Jiřímu Ovčáčkovi.

„Jsem šokován tím, co je možné slyšet z úst prezidenta republiky. Snažíme se děti i žáky vést k respektu k prezidentskému úřadu. Můžete mi ale sdělit, jak jim mám toto vysvětlovat? Pokud prezident republiky hovoří na úrovni restauračního zařízení 4. cenové skupiny, jaký vliv to má na celkovou úroveň společnosti, nemluvě o politické kultuře v naší zemi?“ Ptá se za podpory rodičů žáků ředitel gymnázia.

Projev plný vulgarit, které pedagog nemá jak vysvětlit studentům gymnázia jej přiměl k rasantnímu kroku. Už jen z respektu k prezidentskému úřadu vysel portrét Miloše Zemana i v jeho pracovně. Ale hned včera jej prý sundal. „Prezident svým chováním škodí republice,“ cituje Výborného MfDnes.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…