Jak se „toto“ může stát pražským primátorem?! Expremiér si to drsně vyřídil s Hřibem

22.10.2020 22:37

Bývalý premiér a bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek se zaměřil na pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti), který se podle jeho slov vyznačuje „velkou schopností vylhat se a vykroutit z jakékoliv nepříjemné či kritické situace, do které se dostane“. Konkrétně se věnuje výroku pražského primátora o „párty na Hradě pro papalášskou smetánku“. „Považuji za jediné možné řešení, aby toto individuum okamžitě odstoupilo z funkce primátora hl. m. Prahy,“ píše Paroubek ve svém komentáři na serveru VašeVěc.cz.

Jak se „toto“ může stát pražským primátorem?! Expremiér si to drsně vyřídil s Hřibem
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Tato Hřibova obratnost je podle expremiéra úžasná, stejně tak jako je zvláštní neschopnost českých novinářů ho vést za jeho výroky k odpovědnosti. „Když vidím, jakým způsobem žurnalisté prohánějí, ba pronásledují, za nejrůznější jeho výroky premiéra Babiše, považuji tento přístup k Hřibovi za opravdu poněkud podivný,“ pozastavuje se nad rozlišným přístupem mediálních zástupců k politikům.

Anketa

Podporujete omezení volného pohybu a uzavření obchodů?

68%
32%
hlasovalo: 24314 lidí
Následně zmiňuje Hřibův výrok: „Dne 13. října na svém twitteru tento, z božího dopuštění a shodou nepříznivých náhod, primátor Prahy napadl připravovanou oslavu 28. října na Pražském hradě jako, cituji přesně: ‚Párty na Hradě pro papalášskou smetánku‘,“ připomíná Paroubek.

Jeho vyjádření je odsouzeníhodné: „Představa Hřiba, že snad tato shromáždění (nebo jak on říká ‚párty‘) jsou akce, kde se nalévá koňak z konví a šlape se po zadek v kaviáru, je prostě vulgární. Vlastně to ukazuje, jak nízká je dnes hodnota vrcholného politika, pokud se ‚toto‘ může stát pražským primátorem,“ konstatuje Paroubek. Sám si z toho, že je jako bývalý český premiér skupinou přátel pana prezidenta ignorován, nic nedělá. „Nebere a nezbavuje mě to soudnosti,“ zdůrazňuje.

Připomíná, že hlavními účastníky „párty“ na Hradě jsou vždy vyznamenávaní. „Tito vyznamenávaní většinou uskutečnili ve svém životě něco velikého. Vždy bývají mezi vyznamenávanými účastníci zahraničního odboje, vynikající vědci, pedagogové, lékaři (tentokrát jich bude asi i více než v předešlých letech), umělci. Tentokrát měl být podle všeobecného očekávání oceněn státním vyznamenáním za celoživotní dílo Mistr Karel Gott. Tito všichni jsou podle Hřiba ‚papalášská smetánka‘,“ dodává nechápavě Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

„Hřiba neomlouvá ani to, že tento svůj blábol na twitterovém účtu zveřejnil již 13. 10. Kdyby byl alespoň částečně kvalifikovaným politikem, spíše měl 13. 10. na svém účtu na Twitteru napsat, že jako formálně nejvyšší představitel hl. m. Prahy doporučuje v současné pohnuté době neuskutečnit slavnostní shromáždění na Hradě k 28. říjnu v obvyklé podobě. Ale Hřib je prostě Hřib. Jemu primárně šlo o politický útok na prezidenta a Hrad a všechny ty, kdo k němu snad mají pozitivní vztah anebo jej jen respektují,“ konstatuje někdejší předseda vlády.

„Za dva roky svého působení na pražské radnici předvedl Hřib, coby primátor z božího dopuštění, velké nic. Do konce tohoto volebního období, které trvá čtyři roky, nebude v Praze uskutečněna žádná velká investice,“ pokračuje.

„Parta neschopných, která v současné době ovládá pražskou radnici, především díky Hřibovi zvládá jedno umění mistrovsky. Vylhat se z jakéhokoliv problému. Tím, že nedělají nic, tak ale těch otázek od žurnalistů mnoho není. Jejich spanilé rejsy do zahraniční politiky, hloupoučké a stupidní, jsou pražskou kavárnou nadšeně vítány,“ dodává.

„Za výroky, které Hřib použil vůči oceňovaným osobnostem tohoto státu a vůči slavnostnímu shromáždění státu k 28. říjnu, považuji za jediné možné řešení, aby toto individuum okamžitě odstoupilo z funkce primátora hl. m. Prahy,“ zakončuje Paroubek svůj komentář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…