Jakub Janda: Salvini? Vlastizrádci prodávají vlast Rusku! Čaputová má páteř, tu chci

11.07.2019 9:22

Zástupce lobbistického spolku Evropské hodnoty Jakub Janda se vyjádřil na svém facebookovém profilu k aktuálním otázkám.

Jakub Janda: Salvini? Vlastizrádci prodávají vlast Rusku! Čaputová má páteř, tu chci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

„Chci lídry s páteří,“ zareagoval mimo jiné Janda na zprávu, kdy slovenská prezidentka Zuzana Čaputová upozornila čínského ministra zahraničních věcí na to, že jí vadí porušování lidských práv v jeho zemi. „Je dobré mít principiální hlavu státu, ne toho sluhu diktátorů, kterého jeho Rusy placený poradce vodí jako loutku po Pražském hradě,“ podotkl Janda.

Anketa

Vadilo by vám, kdyby Matteo Salvini tajně přijal peníze od Rusů?

4%
91%
hlasovalo: 10837 lidí

„Nejbližší poradci italského vicepremiéra Matteo Salviniho minulý říjen vyjednávali s Ruskem o tajném získání milionů eur pro Salviniho italskou krajně pravicovou stranu. Stále platí to samé. Většina evropské krajní pravice jsou vlastizrádci, kteří svou zemi prodávají Rusku a jsou mu loajálnější než národu, který údajně tak tvrdě zastupují,“ řekl Janda k dalšímu tématu.

V minulých dnech se pak Janda také vyjádřil k tomu, že Evropská unie jmenovala 43 nových šéfů svých delegací, de facto velvyslanců EU po světě. „Není mezi nimi ani jeden Čech. Takhle vypadá úplný diplomatický debakl. Když stát na svou zahraniční politiku dlouhodobě politicky kašle, končí to takhle. Nemáme poprvé v historii žádné zastoupení v nejvyšším vedení EU, dodneška nemáme nominovaného komisaře či komisařku, nemáme stanovená preferovaná portfolia v Komisi jaká chceme, nemáme žádné europoslance jako členy zahraničního výboru EP (což není jako jediné chyba české vlády),“ uvedl Janda. 

„Nyní v nové vlně výměny unijních velvyslanců nemáme ani jednoho českého profesionála. V naší diplomacii pracuje spousta dobrých vlastenců – profesionálů, ale reálně vláda na zahraniční politiku dlouhodobě politicky kašle a tohle celé je výsledné vysvědčení,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…