Jakub Patočka znovu na odstřel: Dělal poradce přímo Sobotkovi. Co mu radil?

15.12.2017 8:26

Šéfredaktor Deníku Referendum a bývalý sociální demokrat Jakub Patočka má další problém. Páteční Lidové noviny přinášejí informace o tom, že Patočka pracoval přímo i pro bývalého premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD). Dělal mu poradce v celé řadě oblastí.

Jakub Patočka znovu na odstřel: Dělal poradce přímo Sobotkovi. Co mu radil?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Patočka

„Náplní práce Jakuba Patočky byla příprava podkladů pro veřejná vystoupení předsedy vlády, zpracování mediálních analýz, týkajících se české a zahraniční politické scény, a spolupráce na komunikační strategii u témat z oblasti kultury, životního prostředí a sociální politiky,“ popsal LN ředitel právního a kontrolního odboru Úřadu vlády Jan Večeřa.

Patočka pracoval na základě dohody o pracovní činnosti, oficiálně 15 hodin týdně se sazbou 300 korun na hodinu. Oficiálně byl poradcem pro oblast občanského sektoru. Dalších 19 hodin týdně pracoval pro Českou poštu, která spadala pod aktuálně úřadujícího předsedu ČSSD Milana Chovance, bývalého ministra vnitra.

„Pan Jakub Patočka poskytoval poradenské služby v oblasti občanského sektoru a trvale udržitelné společnosti, a to zejména s ohledem na ekologické aspekty,“ uvedla vedoucí odboru komunikace pošty Eva Krejčí.

Patočka prý práci pro stát využíval k tomu, aby vylepšoval napjatý rozpočet internetového Deníku Referendum. Jednou prý své bývalé kolegyni Saše Uhlové zakázal psát text o údajných špatných pracovních podmínkách zaměstnanců České pošty. On osobně měl prý jiné informace a celá věc byla údajně mnohem složitější na popis, než se mohlo na první pohled zdát.

Deník Referendum však získával podporu od státu i jinými cestami. „Finanční podporu na projekty Deníku Referendum v roce 2015 (šlo o reportáže či komentáře) poskytly Nadace ČEZ či ministerstvo vnitra. Inzerci si na webu deníku zaplatila i společnost Česká energetická přenosová soustava (ČEPS), která patří pod ministerstvo průmyslu a obchodu. Jde o úřady a společnosti, v nichž v uplynulém volebním období uplatňovala vliv především ČSSD," připomněli noviny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…