Jan Čulík se postavil za vyloučeného Jakuba Patočku. Jeho práce je prý nenahraditelná

18.11.2017 14:39

Šéfredaktor Britských listů Jan Čulík se postavil na obranu Jakuba Patočky, novináře, šéfredaktora Deníku referendum a člena ČSSD, který dnes bojuje proti vyloučení ze strany. Čulík má za to, že Patočkova práce, při které kritizuje vítěze voleb a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše (ANO), má svůj smysl.

Jan Čulík se postavil za vyloučeného Jakuba Patočku. Jeho práce je prý nenahraditelná
Foto: Repro foto Debatní klub
Popisek: Jan Čulík v Debatním klubu

Zuzana Vlasatá a Jakub Patočka z Deníku Referendum sepsali knihu Žlutý baron, ve které kritizují podnikatelské praktiky Andreje Babiše (ANO). Bohuslav Binka však sepsal text, v němž knihu a práci Patočky a Vlasaté kritizuje. Místo faktů prý hraje v díle prim ideologická zaujatost. Čulík prý knihu Žlutý Baron nečetl, takže se nechce vyjadřovat přímo k ní. Má však za to, že je Bohuslav Binka k hnutí ANO příliš nekritický. Stačí se zamyslet nad tím, že Binka svou kritiku Žlutého barona vydal na serveru Lidovky.cz, který před pár lety koupil Andrej Babiš. Podle Čulíka je to jasný střet zájmů, kterého si musí být vědom i Patočkův kritik.

Článek Bohuslava Binky naleznete zde

Žlutého barona Čulík nečetl, ale viděl film Selský rozum. Film o situaci v českém zemědělství, kde už několik let Babiš hraje první housle. Podle Čulíka je správné poukazovat na to, jaká rizika to s sebou může nést. „Chtěl bych se však postavit na Patočkovu obranu v souvislosti s tím filmem Selský rozum. Patočkův aktivismus mu v tomto případě nezabránil, aby svou investigativní prací zjistil pro českou společnost velmi důležité a znepokojující skutečnosti,“ napsal Čulík.

Celý článek naleznete zde

V závěru textu lidem poradil, kde film Selský rozum najdou ke zhlédnutí. Na tvorbě snímku se podílela i Česká televize, ale ta ho odmítla odvysílat ještě před volbami. Chopil se toho však Matěj Stropnický, který jako předseda Zelených Selský rozum lidem promítal. Faktem ovšem je, že mu to ve volbách příliš nepomohlo. Zelení nezískali ani 1,5 % hlasů a Stropnický na post předsedy rezignoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…