Jan Hrušínský se otřel o Zemana a také prozradil, co chystá na 50. výročí okupace

12.04.2018 16:45

Herec a principiál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský pohovořil mimo jiné v rozhovoru pro Český rozhlas o současnosti a hrubiánství v politice.

Jan Hrušínský se otřel o Zemana a také prozradil, co chystá na 50. výročí okupace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hrušínský

Hrušínský nyní zkouší hru Saturnin od Zdeňka Jirotky. „Dali jsme tomu podtitul: Vítejte v časech, kdy se k sobě lidé chovali slušně. Myslím, že je to zase aktuální téma,“ míní Hrušínský a poukazuje mimo jiné na slovník nejvyšších politiků.

„Jak se chovají a kam posunuli hranice morálky. To všechno jde shora. To ukazuje národu pan prezident, že se to má dělat a že je to správně,“ poznamenal Hrušínský, jenž dlouhodobě Miloše Zemana kritizuje. 

  • Původní text ZDE

Své pak Hrušínský řekl i k 50. výročí srpnové okupace, které bude letos. Na podzim chce Hrušínský uvést k tomuto tématu hru. „Bylo to brutální přepadení, které dnes nikoho netrápí. Udivuje mě to. Celý národ jim tehdy hrozil pěstmi. Nejsem s to pochopit, že někteří lidé by tady dnes to Rusko viděli rádi znovu. To mi přijde science fiction! A to je jeden z důvodů, proč tu hru nasazujeme na repertoár,“ sdělil Hrušínský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…