Jan Rejžek jásal, jak Drahoš zahnal „tu trosku do kouta“. Pak přišly výsledky a začal shánět parťáka na pitku ze žalu

27.01.2018 18:45

Kritik Jan Rejžek se vyjádřil k výsledkům prezidentských voleb. Ještě v noci byl přitom optimistický, věřil totiž, že vyhraje Jiří Drahoš.

Jan Rejžek jásal, jak Drahoš zahnal „tu trosku do kouta“. Pak přišly výsledky a začal shánět parťáka na pitku ze žalu
Foto: Martin Kovář
Popisek: Jan Rejžek

„Poslední věty před volbami. Jiří Drahoš dnes skvěle zahnal tu zemdlenou trosku do kouta. Jak proboha někdo může chtít za prezidenta někoho, kdo si nepamatuje vlastní otázky?“ položil dotaz na svém facebookovém profilu pár minut po půlnoci Rejžek. Zjevně tak reagoval na diskusi obou prezidentských kandidátů v České televizi. 

Po vyhlášení výsledků prezidentských voleb jej pak optimismus přešel. „Tak kdo se kam jdete ze zoufalství opít? Připojím se,“ napsal Rejžek.

Ten dlouhodobě hlavu státu kritizuje. Například loni, když tu byla diskuse o neudělení státního vyznamenání strýci lidoveckého ministra kultury Daniela Hermana Jiřímu Bradymu. Tehdy si Rejžek opravdu nebral servítky. 

„Naivně doufám, že poslední neskutečná aféra kolem pana Bradyho tomu proruskému a pročínskému paralytikovi na Hradě zlomí vaz a bude odvolán sněmovnou pro totální ztrátu svéprávnosti,“ napsal tehdy Rejžek. 

  • Psali jsme ZDE

V diskusi pod příspěvkem kritik označil prezidenta Zemana za prase, které se svým jednáním dopouští vlastizrady. „Doufám, neboť posledním svinstvem nasral obě komory, tzv. napříč spektrem. Nechť se činí a sejmou ho!“ vyzval Rejžek zákonodárce k činu.

O rok předtím pak Rejžek reagoval nevybíravě na slova prezidenta Miloše Zemana, který sdělil v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz, že je podle svých slov v případě vstupu islamistů do naší vlasti připraven ji bránit se zbraní v ruce.

 „Až sem brzy vtrhnou islámští teroristé, prezident Zeman nevezme pušku, ale všechny pobleje jako tehdy klenoty a oni strachem uprchnou,“ nebere si na svém twitterovém účtu servítky Rejžek.

  • Psali jsme ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…