Jan Rosák odsoudil Nohavicu. Lůza, padlo také. A ještě víc

25.03.2021 12:54

Podle informací Blesku diváci CNN Prima News mohou zanedlouho v hlavních zprávách uvidět známou tvář, televizního moderátora Jana Rosáka. Nicméně moderátor je aktivní i co se týče České televize a Rady ČT a o politické statusy na jeho facebookovém profilu není nouze. Nedávno se také opřel do zpěváka Jarka Nohavicy za čtyři roky starou fotku. A to přitom řekl, že Facebook nesnáší, a pokud by byl zrušen, vůbec by mu nechyběl.

Jan Rosák odsoudil Nohavicu. Lůza, padlo také. A ještě víc
Foto: Repro ČRo
Popisek: Moderátor Jan Rosák

Na CNN Prima News se dle deníku Blesk chystá změna. V hlavních zprávách se údajně objeví místo Sandry Parmové Gábina Lašková, která dle fotografií už zkouší. Otázka je, kdo ji bude ve studiu doplňovat. Blesk hovoří o moderátorském veteránovi Janu Rosákovi.

Anketa

Je vám líto, že Klaus ml. odešel z politiky?

53%
22%
hlasovalo: 11767 lidí

Ten již na Primě pořad má, jmenuje se Poklad z půdy. Ale zdroj Blesku z televize na něj prý natrefil ve zpravodajském studiu. „Honzu jsem potkal na kamerovkách. Sice ne s Gábinou, ale určitě nebyl ve zpravodajském studiu jen tak,“ říká tento nejmenovaný zdroj. Moderátor ovšem otázku přešel s úsměvem a bez komentáře.

Ačkoliv moderuje Poklad z půdy na Primě, z facebookových příspěvků je možné soudit, že Rosákovi leží na srdci i osud ČT. Před týdnem sdílel obrázek ze skupiny „Babis je zlo!“ s popiskem „Rudá lůza!!! Zachraňme ČT!“

Kromě toho také sdílí radního ČT Šarapatku.

Mimo Rady ČT leží Rosákovi v žaludku podle několika příspěvků i premiér Andrej Babiš. A zřejmě i zpěvák Jarek Nohavica. U něho moderátorovi vadí staré foto, na kterém je Nohavica spolu s Lubomírem Volným (tehdy ještě SPD) a Tomiem Okamurou. „A pak si s radostí pusťte některou z Nohavicových písniček...“ komentoval obrázek.

Rosák v tomto ohledu pláče nad velmi dlouho rozlitým mlékem. Dotyčné foto totiž pochází z poloviny roku 2017. Tehdy se Tomio Okamura pochlubil: „Potkal jsem se v Ostravě s Jarkem Nohavicou, popovídali jsme si a jsem rád, že máme podobné názory na aktuální palčivé problémy. Těším se na další setkání a přeji Jarkovi ať se daří!“ Na fotografii sdílené Rosákem je kromě Okamury i Lubomír Volný. Nyní osamostatněný poslanec tehdy ani neměl poslanecký mandát.

Kuriózní je, že v interview pro Expres.cz ze září minulého roku se populární moderátor vyjádřil, že Facebook je zhouba lidstva. „To je opravdu věc, která by mi nechyběla, kdyby nebyla. Ta dává příležitost divným lidem k nenávistným útokům. A ti lidé se tam mohou schovávat za pseudonymy, anonymní adresy, čili já si myslím, že by mi to vůbec nechybělo.“

Svůj odpor zřejmě překonal, protože na svém profilu sdílí fotky sebe i své ženy Jiřiny Rosákové, kterou má v přátelích. Ta se dokonce o politiku zajímá více než on, loni kandidovala na Příbramsku do Senátu za Zelené a hnutí Senátor 21. „Dlouho jsem zvažovala svou kandidaturu, protože vystoupit z anonymity je pro mě velmi těžké. Úspěšně se totiž schovávám za Honzou,“ pravila, ale Rosák uvádí, že jeho žena je ve věcech politiky fundovanější a obratnější než on. Dle článku Aktuálně.cz se chtěla soustředit na ochranu veřejnoprávních médií. V tom se podle Rosákových příspěvků manželé definitivně shodnou. Dále má v přátelích Magdalénu Davis, předsedkyni Zelených, či dlouholetého senátora Berouna Jiřího Oberfalzera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…