Jana Nečasová prozrazuje, jak to bylo s jejími slavnými kabelkami. V knize líčí i triky, které na ni zkoušeli policisté

14.11.2014 10:45

Nejčtenější deník Blesk dnes opět nabízí pohled do překotných okamžiků života Jany Nečasové Nagyové. Přináší totiž ukázky z její knihy Nečas Jany Nagyové, kde popisuje, jak jí policie tlačila ke spolupráci a chtěla po ní, aby „práskala“. Mohla se tak stát spolupracující obviněnou a získat výhody. Tento „kšeft“ ale někdejší Nečasova pravá ruka odmítla.

Jana Nečasová prozrazuje, jak to bylo s jejími slavnými kabelkami. V knize líčí i triky, které na ni zkoušeli policisté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Někdejší šéfka Nečasova kabinetu do knihy vepsala, co zakoušela při vyšetřování na policii. Policisté prý chtěli, aby „práskala“ a výměnou za to získala výhody. „Byla jsem ve vazbě a pod tlakem. Když jsme jeli otvírat sejf do mojí kanceláře na Úřadu vlády, tak můj advokát po úkonu odjel. Tehdy mě začali přesvědčovat, abych byla spolupracující obviněná. Jaké z toho budu mít všemožné výhody. Že jim jde o úplně někoho jiného. Prostě, že to bude pro mě lepší,“ popisuje Nečasová v právě vycházející knize.

Možná, že by v takovém případě byla propuštěna z vazby a její trest by mohl být nižší. Nečasovou nyní v listopadu čeká další soud. S červnovým rozhodnutím soudkyně udělit jí za zneužití vojenské rozvědky roční podmínku, totiž nesouhlasí státní žalobce.

Nečasová nátlaku nepodlehla

Nečasová se podle svých slov domnívá, že ke spolupráci ji měly přivést neustálé úniky z jejího spisu na veřejnost a také různé policejní konstrukce. „V médiích se potom objevovaly zkazky o tom, že těch při razii nalezených 150 milionů a zlato snad patřilo mně. S odpuštěním, naprosté hovadiny. Přišlo mi, že policisté čekají, že se zhroutím,“ usoudila Nečasová a jejich taktika prý byla jasná.

„Čekali, že začnu křičet, proč jdou takhle jenom po mně. U ostatních takové podrobnosti do médií neunikají. Snad si mysleli, že jim začnu na různé lidi v této zemi bůhvíco vyprávět. To se ale spletli,“ vypráví o své zkušenosti.

Nečasová: V prvních třech dnech po zatčení jsem zažila asi největší ponížení

Blesk zmiňuje i tu pasáž knihy, která popisuje, jak ji policisté zatkli a především ponížili. Například, když se probíralo na veřejnosti její údajně velké množství drahých kabelek a další luxusní věci, které měla vlastnit.

„Kauza kabelky je směšná. Při domovní prohlídce naházela taková malá zrzavá policajtka všechny moje kabelky, i ty, co patřily dcerám, na jednu hromadu. Pokřikovala, která kolik stojí a podobně. Řekla jsem jim do protokolu, že některé jsou koupené v zahraničí za výrazně nižší cenu a jiné zase se slevou…“ vypráví.

„Podle mě je ale vůbec extra nezajímaly moje kabelky, ani moje oblečení. Prostě dokumentovali všechno. Na vlastní oči jsem viděla, jak si fotili třeba moje džíny Diesel. Nevím, co je to za šlágr. To jsem vůbec nepochopila. Sháněli se přece po jiných věcech. Po disketách, USB pamětích, počítačích, mobilech…“ Ovšem to, co následovalo po nočním zátahu v bytě u Nečasové, jí prý velmi otřáslo. „Vždycky jsem chtěla být slušný člověk. Hrdý člověk. Ty první tři dny jsem zažila asi největší ponížení,“ svěřila Jana Nečasová knize a Blesk z ní dnes vybral poutavé ukázky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…