Janek Ledecký a parazité z Evropských hodnot. Takoví morální ubožáci, že o jejich omluvu nestojí

23.04.2021 15:54

Kdo je tu dezinformátor, ptá se řečnicky zpěvák Janek Ledecký, kterého Evropské hodnoty zařadily rovnou na první místo mezi umělci, kteří prý šíří informace o koronaviru. V reakci na toto poplivání, k jehož šíření se ochotně přidal Newsroom ČT24, se Ledecký, vzděláním právník, začal trochu zajímat o pozadí této neziskovky spojené se jménem Jakuba Jandy.

Janek Ledecký a parazité z Evropských hodnot. Takoví morální ubožáci, že o jejich omluvu nestojí
Foto: Repro Facebook
Popisek: Zpěvák Janek Ledecký

Anketa

Je Vladimir Putin nebezpečím pro Českou republiku?

5%
94%
hlasovalo: 38074 lidí

Z veřejně přístupného rejstříku zjistil, že účelem spolku je podporovat svobodu, odpovědnost a důstojnost. Také rovnoprávnost a aktivní občanskou společnost. A nakonec také tržní ekonomiku, demokracii a právní stát.

„Takže bych čekal, že když by někdo napadl právo na názor a jeho zveřejnění, tak se právě tahle organizace za něj bude bít do roztrhání těla. Ale to jsem se splet,“ rýpl si Ledecký.

A začal předčítat z reportu „Rok 2020: Jak česká vláda prohrála se dvěma vlnami dezinformací o koronaviru“. V něm si vybrali dvě věty z jeho obsáhlého facebookového příspěvku ze září. Ale ani to nestačilo, museli je ještě přepsat, aby mohli říct, že vypadají jako dezinformace.

„Podle Evropských hodnot Ledecký označil pandemii za marketingovou kampaň farmaceutických firem, které nám chtějí vnutit nejdřív testy a potom vakcínu,“ citoval z dokumentu. Jenže je to lež, ve skutečnosti Ledecký nic takového nenapsal.

Pouze komentoval dryáčnický přístup některých médií a řekl, že by se této trochu hysterické kampani mělo dupnout na brzdu.

Druhé tvrzení, které mu Jandovi analytici vložili do úst, spočívalo ve varování, že se může ukázat, že se dá žít i bez vakcíny. Následně Ledecký opět přečetl správnou verzi svého příspěvku, kde vyjádřil obavy, že pokud nebude očkování přímo zákonem stanoveno jako povinné, tak budou nastavena taková pravidla, že k normálnímu životu stejně bude třeba se nechat očkovat.

„Nikde jsem v tom příspěvku, a ani v žádném jiném, nezlehčoval závažnost pandemie,“ smál se Ledecký. Dokonce apeloval na vládu, ať se soustředí na ochranu rizikových skupin. Jen kritizoval způsob, jakým je prezentována.

O spolku Evropské hodnoty neměla před pár týdny veřejnost ani potuchy, a teď se o něm diskutuje napříč všemi médii. A to jen proto, že parazituje na někom, kdo je díky třiceti letům své aktivní činnosti populární.

„Je hanba, že spolek placený z veřejných prostředků se neštítí použít lží a záměrných dezinterpretací, aby se za každou cenu zviditelnil,“ vzkázal Ledecký Jakubu Jandovi.

Ovšem lidé z Evropských hodnot a všichni ostatní, kteří za jeho pomluvami a jejich šířením stojí, pro Ledeckého nedosahují takových morálních kvalit, aby Ledeckému jejich omluva přinesla jakoukoliv satisfakci.

Lidem popřál pevné nervy, které určitě budou potřebovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …