Jaroslav Štefec se vrátil v bojovné náladě z provedení Smetanovy Mé vlasti: Tato země je naše. Blaník i Vltava, Tábor i Vyšehrad. Nevezmou nám ji, braňme se!

13.12.2016 10:27

Bezpečnostního experta Jaroslava Štefce inspiroval poslech koncertu, na němž zazněla Smetanova Má vlast, k obsáhlejšímu zamyšlení nad současnou politickou situací. Rozepsal se o ní na svém facebookovém profilu.

Jaroslav Štefec se vrátil v bojovné náladě z provedení Smetanovy Mé vlasti: Tato země je naše. Blaník i Vltava, Tábor i Vyšehrad. Nevezmou nám ji, braňme se!
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Zbrojní analytik Jaroslav Štefec v pořadu ČT Hyde park

„Pod dojmem emocí ze slyšeného konstatuji: Tahle země je naše. Blaník i Vltava, Tábor i Vyšehrad. Navrhuji si ji nenechat jen tak vzít. Máme tady tisícileté kořeny, naši předkové tu pracovali, rodili a vychovávali děti, bojovali i umírali. Prostě žili tady,“ píše nejprve.

My, Češi, jsme podle Štefce zvláštní národ. „Haní nás, dávají nám různá přízviska (zejména ti, kteří zde snadno žijí z našich peněz), snaží se nás umlčet, ‚asimilovat‘, tu poněmčit, tu islamizovat. Proč asi? Zřejmě budeme dost tvrdý oříšek a něčemu překážíme,“ domnívá se.

Sám je na „oříškovství“ hrdý. „A navrhuji – pojďme v tom vytrvat. Buďme dál tvrdým oříškem, zbavme se těch prodejných zkorumpovaných zmetků, kteří si říkají ‚vrcholná politická reprezentace‘, a zkusme to jinak. Jde to. I demokratickými cestami,“ vyzývá.

Poukazuje na to, že pod vedením „totálně impotentní a zkorumpované EU, neschopné zorganizovat jakýkoliv odpor, obyvatelé západní Evropy jen trpně přihlížejí likvidaci svých kultur, svých křesťanských kořenů, a tím i samotné podstaty západní civilizace“. „Možná si ani neuvědomují, že oni, její nositelé, budou následovat vzápětí,“ podotýká Štefec.

A vyzývá: „Postavme se tomu. Využijme demokratických mechanismů a hledejme vhodné nezkorumpované lidi, schopné se postavit zparchantělým politikům a vytvořit základ nové politické kultury v naší zemi. Vybírejme své kandidáty pečlivě a nezapomeňme – volby, klíčové pro budoucnost nejen nás, ale i našich potomků, se blíží,“ uzavírá Štefec své zamyšlení.

Celý text příspěvku Jaroslava Štefce na jeho facebookovém profilu:

Měl jsem dnes, vlastně už včera, tu čest zúčastnit se soukromého koncertu, na němž byla provedena Smetanova Má vlast. Pod dojmem emocí ze slyšeného konstatuji: Tahle země je naše. Blaník i Vltava, Tábor i Vyšehrad. Navrhuji si ji nenechat jen tak vzít. Máme tady tisícileté kořeny, naši předkové tu pracovali, rodili a vychovávali děti, bojovali i umírali. Prostě žili tady. Na tom kusu země vprostřed Evropy, zvláštního tím, že je zřejmě situován v impaktním kráteru po dopadu obřího meteoritu kdysi dávno, v prvohorách nebo druhohorách.

Podívejte se na její obrysy. Jsou zvláštní. Stejně tak i my, Češi, jsme zvláštní národ. Haní nás, dávají nám různá přízviska (zejména ti, kteří zde snadno žijí z našich peněz) snaží se nás umlčet, "asimilovat", tu poněmčit, tu islamizovat. Proč asi? Zřejmě budeme dost tvrdý oříšek a něčemu překážíme. Já jsem na to "oříškovství" hrdý. A navrhuji - pojďmě v tom vytrvat. Buďme dál tvrdým oříškem, zbavme se těch prodejných zkorumpovaných zmetků, kteří si říkají "vrcholná politická reprezentace" a zkusme to jinak. Jde to. I demokratickými cestami.

Ač to říkám nerad, muslimové nám v tom budiž příkladem. Zneužíváním, nebo spíše využíváním principů a slabosti demokracie dokázali s podoporou týchž zmetků, kteří se snaží o nastartování procesu islamizace i u nás, dosáhnout bez jakéhokoliv odporu za 50 let v západní Evropě včetně jejího "srdce", Belgie, takového vlivu, jakého nedosáhli za předešlých 1000 let válek a výbojů.

Pod vedením totálně impotentní a zkorumpované EU, neschopné zorganizovat jakýkoliv odpor, obyvatelé západní Evropy jen trpně přihlížejí likvidaci svých kultur, svých křesťanských kořenů a tím i samotné podstaty západní civilizace. Možná si ani neuvědomují, že oni, její nositelé, budou následovat vzápětí.

Postavme se tomu. Využijme demokratických mechanismů a hledejme vhodné nezkorumpované lidi, schopné se postavit zparchantělým politikům a vytvořit základ nové politické kultury v naší zemi. Vybírejme své kandidáty pečlivě a nezapomeňme - volby, klíčové pro budoucnost nejen nás, ale i našich potomků, se blíží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…