Jděte do háje! Pomlouvali jste mě. Kalousek válčí s Piráty, kvůli Pospíšilovi

14.04.2019 11:26

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek se opětovně dostal do přestřelky s poslancem Pirátů Mikulášem Ferjenčíkem. Tentokrát to bylo kvůli pražskému zastupitelstvu a Jiřímu Pospíšilovi.

Jděte do háje! Pomlouvali jste mě. Kalousek válčí s Piráty, kvůli Pospíšilovi
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

„Po volbách do sněmovny, kdy jsem se stal poslancem za svůj domovský Pardubický kraj, jsem ukončil angažmá v pražském zastupitelstvu, protože jako Piráti máme za to, že kumulace funkcí v politice není rozumná. To mi umožňuje sledovat fungování nové pražské koalice s odstupem a současně můžu mluvit otevřeněji než přímí účastníci,“ zahájil svůj facebookový status Ferjenčík.

Anketa

Věříte v úspěch nové pravicové strany Václava Klause?

81%
19%
hlasovalo: 16225 lidí

Pražská koalice podle něj funguje dobře, radní jsou pracovití a kompetentní, věci se začaly hýbat, třeba se nám daří dostávat soudce a státní zástupce z městských sociálních bytů. „Bohužel jsme narazili na jeden problém, o kterém jsme tušili od začátku, ale doufali jsme, že nebude eskalovat tak rychle. Největší a řekl bych že jediný podstatný problém pražské koalice je to, že Jiří Pospíšil je neskutečný podrazák. V pondělí se shodnete se zástupci TOP 09 v koalici, že uděláte anonymní analýzu počtu prázdných bytů, ve středu vás za to Pospíšil označí za komunisty,“ řekl k lídrovi TOP 09 Pospíšilovi Ferjenčík. 

„Další pondělí se se zástupci TOP 09 na koaličním jednání shodnete na odvolání zástupců managementu z dozorčí rady Pražské plynárenské, protože je absurdní, aby kontrolovali sami sebe, a v úterý se Pospíšil pasuje do role ochránce odborů a udělá z toho mediální kauzu jako blázen, přestože to byl on, kdo ještě jako ministr spravedlnost zrušil nárok na místa pro zástupce zaměstnanců v dozorčích radách firem pod 500 pracovníků. Co s tím? Doufám, že to koalice vydrží do eurovoleb se ctí a potom si snad pan Pospíšil vybere, na které židli chce sedět. Podstatný bude i podzimní sjezd TOP 09, věřím, že se tam předseda TOPky změní, protože s takovýmhle podrazákem žádná integrace TOP 09 a STAN jednoduše není možná,“ poznamenal Ferjenčík a nevyloučil, že možná tuhle bitvu Piráti prohrají a do vedení Prahy se kvůli Pospíšilovi vrátí kmotři z ODS okolo Alexandry Udženije. „To už holt budou muset zhodnotit voliči. My uděláme maximum pro to, aby tenhle scénář nenastal,“ uzavřel.

„Pane Ferjenčíku, už jste únavní. Před volbami 2017 jste o mně šířili na svém autobusu tu nejsprostší babišovskou pomluvu a povykovali, že nesmím být předsedou TOP 09. Teď zase vzýváte náš sněm a nechcete pro změnu Jiřího Pospíšila. Jděte do ‚háje‘ vy a přestaňte kádrovat druhé,“ poznamenal k tomu Kalousek. 

„Mikuláš je takový pirátský Miloslav Rozner,“ zaznělo pak v komentářích u Miroslava Kalouska s poukázáním na poslance SPD Miloslava Roznera.

„Já opravdu nevím, kdy konečně pochopíte, že opozice musí být jednotná a táhnout za jeden provaz a vyvarovat se těchto útoků. Jedině tak můžete Bureše porazit. V opačném případě mu jen přidáváte voliče,“ poznamenal další diskutér.

„Štěkáte na sebe hezky. Bohužel to vypadá, že jste se podělili i o to máslo na hlavě. Fandil jsem ‚Kalouskovi‘, když jen tak tak lezl do sněmovny, i Pirátům, ale v poslední době mě oba strašně s...“ napsal další. 

„Mirku, sorry, ale já musím nějak zaujmout voliče. Nepůjdeme na pivo dneska?“ zaznělo na pak na fakeovém profilu Mikuláše Ferjenčíka, jenž nese název Pirátský Ježíš. 

O posledních dohadech Kalouska s Ferjenčíkem jsme psali ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…