Jděte na přehlídku a postavte se co nejblíže k Putinovi, prosí Zemana Vyvadil. Přečtěte si celý dopis

03.05.2015 16:06

Zakladatel Přátel Ruska v ČR Jiří Vyvadil se v otevřeném dopise postaví za prezidenta Zemana. Žádá ho, aby se zúčastnil vojenské přehlídky ruské armády u příležitosti konce druhé světové války a aby se přitom postavil co nejblíže ruskému prezidentovi Vladimíru Putinovi. Obyčejní lidé to prý ocení a intelektuálové ho budou nenávidět tak či tak.

Jděte na přehlídku a postavte se co nejblíže k Putinovi, prosí Zemana Vyvadil. Přečtěte si celý dopis
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Severokorejský diktátor Kim Čong-un odvolal svou účast na oslavách sedmdesátého výročí konce druhé světové války v Moskvě. Podle Jiřího Vyvadila je to dobrá zpráva, protože jde o velmi kontroverzní osobu, která vrhala stín na připravovanou akci v Moskvě. A ačkoli někteří lidé tvrdí, že diktátor zůstal ve své zemi a dál upevňoval svou pozici v čele země třeba i cestou dalších poprav, zakladatel Přátel Ruska v ČR za tím vidí chytrý tah ruského prezidenta Putina.

„Nevylučujeme  úplně, že důvodem této změny mohla být potřeba dokončit personální změny ve vedení Severní Koreje cestou fyzické likvidace jeho potenciálních oponentů, ale spíše se jednoznačně přikláníme k názoru, že impulz vzešel z ruské strany, protože Vladimir Putin prostě ví, že tato nebohá postava by svou přítomností silně zatěžovala jinak jistě skvěle připravenou oslavu 70. výročí vítězství na fašismem, na kterém bezpochyby Sovětský svaz měl zcela rozhodující podíl,“ konstatuje Vyvadil.

Celý otevřený dopis najdete zde

A pokud diktátor opravdu nedorazí, měl by se Zeman vojenské přehlídky zúčastnit a postavit se přitom co nejblíže k prezidentu Putinovi. Obyčejní Češi, Moravané a Slezané, kteří ho do úřadu zvolili, to ocení. Na Západě se to možná nebude tak líbit, ale ten je podle autora stejně mrtvý.

„Budete-li stát na mauzoleu při přehlídce k 70. výročí čím blíže k Putinovi, tím lépe, bez ohledu na žluč a nenávist většiny našich politiků a všech mainstreamových médií, bude Česká republika vítězem, až se za několik let budou sbírat političtí padlí po této tak trapné epizodě života Západu. Pole jimi budou poseta,“ domnívá se Vyvadil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…