Je Evropa závislá na ruském plynu a lze ho nahradit? Zde získáte odpověď

09.09.2014 13:25

Je Evropa závislá na ruském plynu? Jaké jsou jiné alternativy? Je a zůstane Ukrajina rizikovým faktorem pro tranzit plynu do Evropy? Vzniknou další krize, nebo se Ukrajina propojí s plynárenskými sítěmi střední Evropy a vytvoří východoevropské centrum? Opravňují politické spory k rozhodnutím typu přerušení dodávek plynu do Evropy? Na tyto a další otázky se pokusí odpovědět konference s názvem Bezpečnost dodávek zemního plynu do Evropy, kterou pořádá společnost Business Forum.

Je Evropa závislá na ruském plynu a lze ho nahradit? Zde získáte odpověď
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uzavírací ventil, ilustrační foto

Akce se koná 16. září 2014 v konferenčním centru City Tower v Praze. Záštitu nad konferencí „Bezpečnost dodávek zemního plynu do Evropy. Perspektiva zemního plynu“ převzal prezident republiky Miloš Zeman.

Témata a přednášející

Mezi tematické okruhy konference patří: Aktuální stav rusko-ukrajinského konfliktu a jeho vliv na evropský trh s plynem, je Evropa a speciálně střední Evropa závislá na ruském plynu a dá se tato závislost odbourat, nebo alespoň snížit?; Bezpečnost dodávek plynu a regulace v ČR a SR, perspektiva plynu a prognóza cen plynu ve vztahu k dalším druhům energie; Bude Ukrajina významným hráčem v „nové“ plynárenské Evropě, nebo tranzit plynu přes Ukrajinu skončí?; Jsou reverzní toky plynu přes ČR a SR řešením pro zásobování Ukrajiny plynem?; Význam „gas hubů“ v Evropě, strategická poloha zásobníků ČR a SR a možnost jejich využití pro zvýšení bezpečnosti dodávek ruského plynu na západ Evropy.

Na akci vystoupí Martin Bartošovič z firmy NAFTA, a. s. Bratislava, vládní zmocněnec pro energetickou bezpečnost Václav Bartuška z Ministerstva zahraničních věcí, Jaroslav Bašta – bývalý velvyslanec v Rusku a na Ukrajině, Michail Gončar z Centra globálních studií v Kyjevě, Josef Holjenčik – předseda slovenského Úradu pre reguláciu sieťových odvetví, Ján Klepáč – ředitel Slovenského plynárenského a naftového zväzu, poradce v plynárenství Vratislav Ludvík, Rastislav Ňukovič – generální ředitel, EUSTREAM, Wolfgang Peters – předseda představenstva RWE Supply & Trading CZ, Vladimír Štěpán z firmy ENA, Lubor Veleba, jednatel RWE Gas Storage ČR, Alena Vitásková – předsedkyně ERÚ, Rafal Wittmann – ředitel divize rozvoje a výstavby Operator Gazociągów Przesyłowych GAZ-SYSTEM a další.  

Více o konferenci zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…