Je Václav Havel letiště? Lidé si dělají legraci ze špatného názvu

28.03.2012 19:56

Vládou schválený návrh anglického názvu Letiště Václava Havla se stal terčem vtipů internetových recesistů. V překladu totiž znamená, že Václav Havel je letiště. Vznikla například trička, placky či skupiny na Facebooku.

Je Václav Havel letiště? Lidé si dělají legraci ze špatného názvu
Foto: rep
Popisek: Letiště Václava Havla

„Toto 'pojmenování' je smutným dokladem toho, že u nás o důležitých i nedůležitých věcech rozhodují lidé, kteří k tomu nemají ani nejzákladnější kvalifikaci,“ řekl serveru Lidovky.cz například překladatel a filmový publicista František Fuka.

Všichni jsou blázni, jen já jsem letiště

I on reagoval na chybný překlad vtipem. Na svém blogu www.fffilm.name zveřejnil návrh odznáčku Václav Havel není moje letiště, který se začal šířit sociálními sítěmi. „Mám rád humor, a úplně nejradši mám rád absurdní humor, který vzejde z blbosti někoho, kdo něco myslí vážně,“ dodal Fuka.

Na Wikipedii si návštěvníci zase mohli přečíst, že Havel byl dramatik, esejista, spisovatel, prezident - a později letiště. Také fejetonista Lidových novin Tomáš Baldýnský poukázal na absurdní překlad. Jeho návrh trička „Všichni jsou blázni, jen já jsem letiště“ s podobiznou bývalého prezidenta je zjevně inspirován známým vtipem z humoristického týdeníku Sorry.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…