Je důležité, aby soud řekl, že Zeman je několikanásobný lhář. Proimigrační aktivista hovořil z rádia

18.05.2016 18:57

Ve středeční Kauze dne vystoupil muž, jenž podal žalobu na prezidenta Miloše Zemana. Nejde přitom o kauzu Ferdinanda Peroutky. Levicovému aktivistovi Janu Cemperovi se nelíbí, že prezident podle všeho lhal o loňském 17. listopadu na Albertově, a to o uprchlících a protestech aktivistů.

Je důležité, aby soud řekl, že Zeman je několikanásobný lhář. Proimigrační aktivista hovořil z rádia
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Levicový aktivista Jan Cemper zavítal do středeční Kauzy dne a popsal, proč svedl boj o Albertov na 17. listopadu. Chtěl toto místo obsadit na pořádání demonstrace či spíše vzpomínkové akce. „Nechtěl jsem, aby se opakovala situace z loňského 17. listopadu, kdy Albertov obsadili radikální konvičkovci s prezidentem Zemanem,“ oznámil. Fakt, že toto místo pro sebe získala Univerzita Karlova, považuje za přínos. Podstatné opravdu je, aby si toto místo neuzurpovali konvičkovci.

„Já určitě nejsem proti tomu, aby Blok proti islámu dělal nějaké akce, ale nelíbí se mi, když k tomu zneužívají některá tradiční místa. Místa, kde probíhala sametová revoluce. To, za co moji rodiče cinkali klíči, se rozchází s tím, co dnes hlásá Blok proti islámu.

Cemper navíc podal žalobu i na samotného prezidenta Miloše Zemana. „Já nejsem tak úplně antizemanovec,“ oznámil hned z kraje, „ale on ve svém Vánočním poselství řekl, že naše iniciativa vyvěsila transparent „Tahle země není naše“. A to není pravda. Náš transparent hlásal „Tahle země patří všem“. Pro nás je důležitý ten výrok soudu, který ukáže, že pan prezident je už několikanásobný lhář,“ zdůraznil. Netuší, kdy dojde k projednávání žaloby, ale počítá prý s tím, že to nějaký čas potrvá, protože soudy jsou zavaleny prací.

Coby levicový aktivista je pro přijímání uprchlíků, ale pro přijímání adresné, podle toho, jaké profese bychom v České republice např. potřebovali – typicky zdravotnický personál. „Ať se nám to líbí nebo ne, většina těch lidí, kteří utíkají, patří do střední a vyšší třídy,“ podotkl. Takže jde o lidi, kteří naší ekonomice mohou opravdu pomoci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…