Je to lovec mafiánů! Šlachta utřel Seznam Zprávy. Ty mu rýpou do Tichého

10.08.2021 10:52 | Ze sítí

Lídr hnutí Přísaha Robert Šlachta si stěžuje na práci novinářů, kteří podle jeho názoru hledají cokoli, čím by mohli Přísahu poškodit. Teď našli muže, který je spojený s Přísahou, ale dřív dělal poslíčka lidem zapojeným v restitučním podvodu. Šlachta tohoto muže vykreslil jako „lovce mafiánů“.

Je to lovec mafiánů! Šlachta utřel Seznam Zprávy. Ty mu rýpou do Tichého
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Robert Šlachta

Robert Šlachta se zlobí na novináře. Tentokrát jde o novináře ze serveru Seznam Zprávy, kteří napsali článek o muži kandidujícím za Přísahu do Sněmovny. Jmenuje se Karel Tichý a jako řada jiných Šlachtových kolegů v Přísaze je to bývalý detektiv.

Anketa

Je dobře, že byl Koudelka dočasně pověřen řízením BIS?

hlasovalo: 9406 lidí

„Jak nyní zjistily Seznam Zprávy, po odchodu do civilu se Tichý naopak stýkal s lidmi, které policisté podezřívali z miliardových podvodů se státními pozemky. A zprostředkovával jim kontakty na detektivy nebo novináře, aby mohli šířit ‚svou verzi‘ příběhu,“ napsal server.

Údajně také sehrál roli poslíčka v příběhu s pozemky za víc než 1 miliardu korun, o které přišel stát.  

Jedná se o případ, ve kterém úřady vydaly údajné restituentce mimořádně cenné pozemky v hodnotě přesahující 1 miliardu korun. Jenže časem se ukázalo, že údajná restituentka neměla na pozemky nárok, protože s původními majiteli nebyla v příbuzenském vztahu. Pozemky podle serveru nakonec skončily v rukou známých podnikatelů Romana Janouška, Tomáše Hrdličky a advokáta Daniela Honzíka.

Posledně jmenovanému měl Karel Tichý dělat spojku a předávat vzkazy. Tichý to v rozhovoru pro server připustil, ale zdůraznil, že šlo o spojku na policii, aby mohl Honzík strážcům zákona celou kauzu popsat.

Robert Šlachta mluví o svém spolupracovníkovi jako o „lovci mafiánů“.

„Tak nám to začíná. Novináři probírají naše kandidátky a snaží se najít cokoliv, jen aby poškodili Přísahu. Když se jim to nepovedlo u mě, hledají dál. Na naší pražské kandidátce je i Karel Tichý. A já vám o něm teď něco napíšu. Karel Tichý je lovec mafiánů. To jsem si nevymyslel já, tak ho skutečně nazývají ostatní. Dlouhé roky se specializoval na rozkrývání propojení zločinu a politiky. On a jeho lidé prokazatelně zachránili našemu státu miliardy korun. Například překazili plánovaný útok na strategickou společnost Čepro. Pracoval také na kauzách Mrázek či Krejčíř. Zatýkal někdejšího šéfa televize Nova Vladimíra Železného. Vyšetřoval i podivné financování politických stran, zejména ČSSD a s ní spojený pokus o vraždu věřitele strany. A spoustu dalšího,“ napsal Šlachta na Facebooku.

Dodal, že Tichý u policie skončil poté, co se ministrem vnitra za ODS Stal Ivan Langer, údajně proto, že založil spis Krakatice, ve kterém se věnoval napojení kontroverzního podnikatele Františka Mrázka na některé politiky.

Šlachta zdůraznil, že je hrdý na to, že může v Přísaze mít lidi jako je Karel Tichý.

Robert Šlachta se zlobí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…