Jednání ANO a ČSSD o vládě postoupí na úroveň lídrů stran

23.03.2018 6:20

Na úroveň nejužších vedení stran se během dneška posunou vyjednávání o programu možné budoucí koaliční vlády hnutí ANO s ČSSD. Výsledky rozhovorů expertních týmů obou stran odpoledne proberou lídři ČSSD a večer se mají setkat premiér v demisi a předseda ANO Andrej Babiš a předseda ČSSD Jan Hamáček.

Jednání ANO a ČSSD o vládě postoupí na úroveň lídrů stran
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zástupci ANO na tiskové konferenci

Největší rozpory mezi oběma subjekty zůstávají podle středečního Hamáčkova vyjádření v oblasti daní a financí. ANO odmítá daně jakkoli zvyšovat, sociální demokraté naopak prosazují progresivní zdanění a zavedení sektorové daně.

Zintenzivnit by se mohla i diskuse o obsazení vlády. ČSSD má zájem o pět ministerstev, konkrétně ministerstva práce, zdravotnictví a pro místní rozvoj a resorty, kde má ANO podle ČSSD kvůli Babišovu stíhání v kauze Čapího hnízda střet zájmů. ANO oznámilo, že partnerovi uvolní nejvýše čtyři ministerské posty a klíčových resortů se nechce vzdát.

ANO a ČSSD vyjednávají o společné menšinové vládě, důvěru ve Sněmovně by pak měli kabinetu pomoci získat komunisté. Současná Babišova menšinová vláda v demisi v lednu v hlasování Sněmovny o důvěře kabinetu neuspěla, vládu podpořili pouze poslanci vládního hnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…