Jednoho dne bude tohle všechno naše, chlubí se francouzští muslimové zcela otevřeně. A teď se přidal i významný katolický hodnostář

21.07.2017 20:04

Arcibiskup ve Štrasburku Luc Ravel, zástupce názorového hnutí, které je v rámci katolického spektra považováno za rezervovanou větev, použil termín kontroverzního francouzského spisovatele Renauda Camuse. Termín „Grand Remplacement“ (Velké nahrazení) hovoří o populační obměně etnických Francouzů severoafrickými a blízkovýchodními muslimskými migranty.

Jednoho dne bude tohle všechno naše, chlubí se francouzští muslimové zcela otevřeně. A teď se přidal i významný katolický hodnostář
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Rakousko, muslimové

„Možnost potratu není pouze garantována, ale dokonce podporována. A tato podpora je něco, co nemohu akceptovat a to ne z hlediska víry, ale protože miluji Francii,“ uvedl Ravel v rozhovoru s deníkem Derniéres Nouvelles d’Alsace. „Muslimští věřící jsou velmi dobře seznámeni se svou aktuální mírou porodnosti a to tak, že ji nazývají „Velkým nahrazením“. Říkají vám velmi klidným hlasem – jednoho dne, tohle všechno bude naše,“ doplnil.

Podle izraelského zpravodajského webu Israelnationalnews je to vůbec poprvé, kdy vysoce postavený církevní hodnostář na úrovni, jaké je štrasburský arcibiskup, používá frázi „Velkého nahrazení“ (Grand Remplacement), jejímž autorem je francouzský spisovatel Renaud Camus. Ten v souvislosti s tímto souslovím odkazoval na nebezpečí kolonizace Francie přistěhovalci z Blízkého východu a ze severní Afriky, které by podle něho mohlo permanentně „zmutovat“ zemi a její kulturu. „Velké nahrazení je velmi jednoduché. Máte jednu skupinu lidí a během jedné generace máte odlišnou skupinu lidí,“ uvedl Camus ke svému termínu. Spisovatel byl v roce 2014 francouzskými soudy odsouzen k pokutě 4000 eur za podněcování rasové nesnášenlivosti. Před dvěma týdny pak ve Francii vyvolalo kontroverzi, když francouzský filozof Alain Finkielkraut Renauda Camuse pozval do rozhlasového pořadu Répliques, aby tam o termínu „Velkého nahrazení“ diskutoval.

Arcibiskup ve Štrasburku Luc Ravel vybudil veřejnou debatu ve Francii již před dvěma lety, když sepsal esej, ve které uvedl, že křesťané v Evropě se nacházejí mezi dvěma žhnoucími ohni. Jedním je podle něj „teroristická bomba a pomstychtivý prorok“, tím druhým pak „myšlenkoví teroristé a uctívači republiky“.

V současné době ve Francii čtvrtina možných porodů končí interrupcí. Z každých 800 tisíc těhotenství je to zhruba 220 tisíc každoročně. Začátkem roku francouzský statistický úřad zveřejnil data týkající se jmen dětí narozených od roku 1900. Web Israelnationalnews uvádí, že v regionu Seine-Saint Denis je více než 42 procent jmen muslimských. V regionu Val de Marne je muslimských jmen celkem 26,3 procenta, v regionu Rhony je to 23,5 procenta, v regionu Bouches du Rhone je to 20 procent a v regionu Hérault 19 procent, v Paříži je pak muslimských jmen ze všech udělených 17,1 procenta.        

V současnosti nikdo neví, kolik muslimů ve Francii žije. Zákon Francouzské republiky totiž evidování náboženských údajů zakazuje. Podle nejstřízlivějších odhadů ale muslimská populace během následujících dvou dekád naroste o 25 procent. Střední odhady pak hovoří až o 50 procentech. Porodnost muslimské komunity ve Francii je dvakrát, třikrát až šestkrát vyšší než průměrná porodnost většinové francouzské populace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…