Ještě nemám jasno, jak v případě Parkanové rozhodnu, řekla Drastichová

14.06.2012 18:09

Jana Drastichová, místopředsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných a místopředsedkyně poslaneckého mandátového a imunitního výboru, byla hostem pořadu Fakta Barbory Tachecí. Popisovala práci imunitního výboru, případné vydání Vlasty Parkanové, které žádá policie kvůli údajnému předražení letounů CASA, ovšem příliš nekomentovala.

Ještě nemám jasno, jak v případě Parkanové rozhodnu, řekla Drastichová
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Jana Drastichová, poslankyně VV a předsedkyně Krajské rady Moravskoslezský kraj

Drastichová potvrdila, že na mandátovém a imunitním výboru je žádost o vydání poslankyně Vlasty Parkanové. Uvedla, že nemá jasno, jak se v případu rozhodne. Ke každé kauze přistupuje individuálně.

Imunitní výbor posuzuje, zda se nejedná o politickou zakázku

Úkolem imunitního výboru je podle Drastichové posoudit, jestli se nejedná o politickou zakázku. To se údajně pozná podle několika indicií. Například, zda by policie stejně postupovala i v případě obyčejného občana. Také se zjišťuje, jestli případ vyšetřuje skutečně ten útvar, který by měl.

„V mandátovém a imunitním výboru je řada právníků a i na základě jejich pochybností si prý poslanci žádají o další informace od policie,“ popsala Drastichová ve Faktech Barbory Tachecí.

„Je to čerstvé. Dověděli jsme se na tom včera z médií. Už mohu říct, že klub VV bude čekat, co přinesou poslanci z mandátového a imunitního výboru. Budou ale ovlivněni tím, co si přečtou v médiích,“ míní místopředsedkyně klubu VV.

Za co byl odsouzen Bárta?

Podle Drastichové skutečně může dojít k politické zakázce a zmanipulování nějaké kauzy. Uvedla jako příklad soud s Vítem Bártou. Ten prý rozhodl, že účelem půjčky Jaroslava Škárky i Kristýny Kočí byly vylákány na Bártovi pod záminkou jeho politické diskreditace.

Drastichová se ale nechal od moderátorky Tachecí nachytat. Měla vysvětlit, za co byl Bárta skutečně odsouzen. Poslankyně nedokázala přesně odpovědět.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…